Rádio 5000 RDS (Ford Fiesta) zapojení

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pepe363

#16 Příspěvek od pepe363 »

Audioprocesor s MONO vstupem je 70040AB (TDA7432). Problém je, že se s mono asi nespokojim.. Asi to dopadne tak, že najdu FM stereo vstupy, který překlenu jackem pro připojení externího zdroje zvuku.
Milan_F

#17 Příspěvek od Milan_F »

Pokud jseš takto náročnej, nic jinýho nezbude :-) Sleduj tedy pin 12 nebo 13, resp. 6 nebo 7 audioprocesoru, který z nich jdou do tý plechový škatule.
Mohl by jsi sem hodit foto desky z Tvýho rádia. Mám taky v Mondeu 5000RDS eon ale s procesorem 70005EH.

Taky jsem měl v plánu zbastlit do rádia vstup, ale pak jsem to vyřešil koupí transmitteru. Kvalita nic moc, ale na ty zmršený MP3 to do auta stačí.
pepe363

#18 Příspěvek od pepe363 »

foto sem brzy dám, jen co udělám kvalitní foto. Piny 12 a 13 jsem sledoval, a právě že jdou do konektoru pro CD měnič. nechápu to.. ten procesor má dvojí stereo vstup, a oba jdou do CD...
Milan_F

#19 Příspěvek od Milan_F »

Do konektoru měniče by měli jít piny 5, 10 a 11
Přílohy
tda7342_.jpg
(76.78 KiB) Staženo 283 x
tda7342.jpg
(128.67 KiB) Staženo 255 x
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Habesan »

pepe363 píše:A v čem konkrétně je tak špatná ?

Nikdy netahej za kliku, pokud nemáš jistotu, že je odemčeno, nebo se ti přetrhají pérka v zámcích, a polezeš do auta kufrem.
Špatně se s tím parkuje.
Do kufru se vejdou pouze tři basy piva.

Na zadním sedadle se chlap střední postavy dotýká hlavou stropu.
Když vepředu nědo sedí, není vzadu místo pro nohy.
Když vzadu někdo sedí, není vepředu místo pro nohy.

V motorovém prostoru není žádné volné místo. Žhavicí svíčky je problém najít, natož vyměnit.
Při výměně žárovky musíš sundat masku a odšroubovat levý reflektor. Pravý se dá zvládnout bez šroubování.

Netopí to.
Odchází ruční brzda.

Demontáž rezervy zpod kufru je kapitola sama pro sebe... A při montáži mi obvykle dvakrát upadne.

Na zbytek si teď nevzpomenu.
pepe363

#21 Příspěvek od pepe363 »

Tak to jsou krásné důvody, hlavně jenom to, že pobere jenom tři basy piva =) Ano, souhlasím, že na zadních sedačkách není mnoho místa pro hlavu, ale auto je zamýšlené jen pro mě a mou přítelkyni... občas bude auto plné. Jako rodinné auto to vhodné není, to je pravda. Ale mě to topí bez problému, takže to bude chyba asi jinde =)
pepe363

#22 Příspěvek od pepe363 »

Milan_F píše:Do konektoru měniče by měli jít piny 5, 10 a 11

Ano, všechny 3 piny míří do konektoru pro CD měnič, dále tam také vedou piny 6 a 12.

Pin 7 a 13 míří do sady kondenzátorů těsně vedle brouka pro kazetovou mechaniku. Takže ještě odposlouchám jestli tam je vážně signál z brouka pro kazetovou mechaniku, a pokud ano, bude nejlepší cestu přerušit a nahradit svým zdrojem. Pokud to takto vyjde, bude to mnohem lepší, protože ta VF část je vážně nedobytná. A to, že budu muset zasunout kazetu mi vadit nebude =)
Milan_F

#23 Příspěvek od Milan_F »

To je divný. Co by tam dělali? To se mi nezdá, vem to šlusmetrem.

Habesan: samý pádný důvody... to dá rozum že v takovymhle prckovy neni prostor pro 4 chlapy. Na to je snad kombík nebo něco ještě většího. A že se musí při výměně žárovky vyndat přední světlomet, z toho si nic nedělej. U některých vozů (Ochcávka, Mondeo a další) je to oficiální postup při výměně žárovky. Ono je to i rychlejší, jen to chce mit správnej vercajk u sebe a natrénovat si to.
Naposledy upravil(a) Milan_F dne 11 led 2011, 20:51, celkem upraveno 1 x.
pepe363

#24 Příspěvek od pepe363 »

Proměřoval jsem to =)
Milan_F

#25 Příspěvek od Milan_F »

Tak to těžko říct, jak to soudruzi z Visteonu mysleli....
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Habesan »

Jsem zvědavý, jak obhájíte ta pérka v zámcích...

pepe363 píše:jen pro mě a mou přítelkyni

Tohle auto je totiž plné už se dvěma osobami.

Milan_F píše:Ono je to i rychlejší,

Tady je to to taky oficiální postup. Ale jak mi teda vysvětlíš, že výměnu žárovky v pravém reflektoru mám hotovou rychleji?
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Tak si kup Renault, ten "jednoducho" pri vymene ziarovky das na zdvihak, odmontujes naraznik...
Milan_F

#28 Příspěvek od Milan_F »

Habesan: No když pravý světlo nemusíš vyndavat, tak dá snad rozum. že je to rychlejší než s demontáží. Pokoušel jsem měnil žárovku v L světle bez demontáže a dopadlo to vžycky tak, že se mi to nepovedlo. No než abych se s tim drbal, koupil jsem si torx šroubovák a nacvičil si vyndavání světla...
A ještě mi vysvětli, proč sis pořídil auto který Ti nevyhovuje? Nebo si snad taky kupuješ boty o dvě čísla menší?
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

Habesan píše:...
...
Na zadním sedadle se chlap střední postavy dotýká hlavou stropu.
Když vepředu nědo sedí, není vzadu místo pro nohy.
Když vzadu někdo sedí, není vepředu místo pro nohy.

...
...

Tohle sedí třeba i na Fóbiji - minimálně na jedničkovou (do roku výroby 2007). A to s tou demontáží rezervy zpod auta - to je jak vystřižené z popisu šádyny Š120 - tam bývala rezerva taky pod kufrem - naneštěstí to bylo ještě vepředu, takže jakýkoliv pokus o vyndání rezervy končil člověk zas*anej jak jetelina... A taky netopila. Respektive dlouho trvalo, než začala topit. Celé to vypadá, jako by Fiesta byla sbírka nectností, ale Ty už si nepamatuješ, že světlomet se vyndával při výměně žárovky i u šáde nebo i u stovky a "embéčka" alias "tisícovky"? A že teprve od faceliftu šádyny v roce 1980 se vyndáním a zpětnou montáží po výměně žárovky nezrušilo nastavení sklonu světla? Já Ti nechci Tvůj názor vyvracet, ale uvědom si, že podobně blbě se dělá údržba na spoustě dalších aut...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Habesan »

Ten Renault je doufám Clio, ten ale kladu na stejnou úroveň s Fiestou, Fábií a jinými "pojízdnými kabelkami". Mylně jsme se domnívali, že malé auto bude mít menší spotřebu, a půjde snáz zaparkovat. Už nikdy malé auto!

Mégane, nebo Octavia má snad také své nectnosti, ale doufám, že nejsou spojeny s nedostatkem prostoru.

Šáde nepamatuju, protože táta měl Žigulíka, auto které v zimě startuje lépe než v létě.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“