SAT Humax CRCI-5500, vadný zdroj
Moderátor: Moderátoři
SAT Humax CRCI-5500, vadný zdroj
Zdroj je tam PS-9906.
Potřebuji hodnotu R21 (je na kraji mezi dvěma kondy vedle chladiče s IRFkem).
Z eserevice jsem si stáhl servisní manuál, bohužel zdroj v něm není - začíná To power supply.
Byl tam vyschlý kondík a tak neběželo +5/+3,3V a ostatní hladiny mají vyšší napětí. Tak doufám jen že odpůrek zuhelnatěl právě kvůli větší zátěži, za ním je totiž zenerka.
Předem díky za pomoc.
http://upload.ebastlirna.cz/index.php?& ... ectory=Schémata/Sat
Buď jsem slepej, nebo to tam není.
Dole v Boom listu pro CRCI-5500 není R21 uveden. Ten je uveden jen u jiného modelu a je 1k, což nejspíš v cestě napájení nebude správná hodnota.
Edit: tak jsem vyměnil vadný kondík a satelit svítí, ostatní napětí sedí.
Místo vadné ZD3 jsem dal BZX55C/30V (půvdní měla jen popis 30 a byla stejného průměru jen kratší). Takže vím že na R21 by tereticky mohla být ztráta až 5V (měřeno naprázdno).
Proto jsem tam zkusil těch 1k (zenerka snese 16mA) a je to moc, protože mám napětí 28V místo 30V. Takže tam musí být méně a R21 přitom začíná hnědým proužkem, ale 180R mi přijde málo.
Mě metodou pokus omyl vyšla hodnota 150R, pak je tam 30V (napětí před R klesne po zatížení na 31V - už je jedno jetli 3mA nebo 10mA), tak jej ještě vyměním.
Edit: Tak potvrzuji že schéma zdroje je stejné, jen u mě jsou D15 a D16 zapojeny antiparalelně (paralelně v opačné polaritě). Jinak vše ostatní odpovídá.