Notebook Lenovo - problém s USB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MaTTo

#16 Příspěvek od MaTTo »

No pri fujitsu, toshibe alebo HPcku ak nemam USB kluc pripojeny k notebooku tak ho jednoducho z USBcka bootovat nedonutim, v BOOT menu nieje v takom pripade vôbec taka moznost a maximalne v boot order sa da nastavit removable device nakolko este tam je citacka kariet ale pokial tam nieje USB ci karta tak to bios ajtak ignoruje .

Ja som s tym bootovatelnym USB narazal skôr na to co si napisal : Pokud chceš bootovat z USB a napíše MEDIA FAILED, tak to podle mě neznamená, že není médium bootovatelné, já bych to taky viděl na HW .

Co by to malo ineho pisat ak tam da USBcko s nedotiahnutym bootovanim ktore nikdy v tom stave bootovat nebude ? Teda je uplne odveci diagnostikovat notebook podla toho ze tam niekdo da zly USBkluc, zaprve "nepresne" preklady v BIOSe, vecsina ludi to co vypise BIOS domota a este aj zle opise, a vlastne to preco nebootuje z USB vieme vsetci, nieje dôvod na to aby to bootovalo a mimo ineho nech skusi webkameru ta je napojena na USBcko, ak by odisli vsetky USBcka tak by nemala ist webkamera :lol:
www.testmycam.com napriklad a zapnut kameru alebo povolit v spravcovi zariadeni ak by neslo .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Miri

#17 Příspěvek od Miri »

Máš tam Trojana - několikrát jsem to už řešil
Miri
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od AmarokCZ »

MaTTo: on ale Artaban001 psal, že to nastavoval v BIOSu (tzn. pevně nastavil, aby při každém startu nejdřív PC zkoušel USB bez ohledu na to, jestli tam disk je nebo ne).
Nevím, jaká je tvoje angličtina, ale já vidím zásadní rozdíl mezi MEDIA FAILED a např. "Disk Boot Failure- Insert disk and press enter", to první přece nic nevypovídá o tom, že médium není bootovatelné.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Mourek »

No předpokládám že ten ntb je ještě v záruce, tak bych stáhl třeba UBUNTU 10.10 ALTERNATE, nabootovaal z CD roma a potom připojil do USB flešku, samozřejmě vyzkoušenou, naformátovanou s nějakýmí soubory. A pokud se nepřipojí tak holt reklamace, je to na výměnu základní desky. Pokud to v záruce není tak jedine kartu do slotu pokud to sloty má.
Kdyby se fleška v Linuxu připojila tak reinstal. Tohle se mi stalo s Lenovem a vistama, nešlo wifi. Starý noťasšel, linux na lenovu taky tak letěly Visty.
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Jak už jsem psal předtím, tak vlastně řešíte blbosti (kromě mourka).

Napřed ověřte jestli USB port vůbec funguje např. nabootovaním z CD s Linuxem a čtením nějakého zařízení na tom USB portu a potom teprve řešte jestli je chyba v blbé instalaci bootovacího média na blbém formátu na USB. Většinou z takových situací nakonec vyleze to, že uživatel něco fakt blbě nastavil nebo tam má "yntelygentní" USB "router".
MartasBrno

#21 Příspěvek od MartasBrno »

jestli je tam trojan, tak je jasný, že to donutí uživatele vyzkoušet co nejvíc flešek a tím jich nakazit maximum. Chytrý.
Artaban001

#22 Příspěvek od Artaban001 »

Ahoj. Tak se zdá, že problém je vyřešen. Nějak se asi doje--ly wokna. Pomocí jakési LENOVO aplikace OneKey jsem obnovil počítač do stavu při koupi a O2 modem je úspěšně nainstalován a zaveden..
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Mourek »

A teď hlavně antivir a spolehlivé a pravidelné aktualizace
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Já bych to s těma aktualizacema moc nepřeháněl. Pokud je tam standardní trojkombinace (antivir, firewall, antispyware), tak aktualizace jsou naprosto zbytečné a nemusejí zasírat počitač. Bohatě stačí aplikovat tu hromádku jako u XPéček SP2 a SP3.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od AmarokCZ »

p32: stačí dvojkombinace, antispyware je celkem na nic.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

Myslíš jako pivo jen s rumem ? Bez vodky ? :wink:
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Mourek »

já myslel aktualizace antiviru, windowsí jsou celkem jedno. Když máš antivir starý 2 roky tak moc nepomůže. A pouze jeden antivir, včera jsem řešil notebook kde byl Avast s Nodem a bylo to horší než vir.
Cust

#28 Příspěvek od Cust »

p32 píše:Myslíš jako pivo jen s rumem ? Bez vodky ? :wink:
tak tímto jsem byl jednou pohoštěn, tzv. крепкое пиво - lahůdkka :-)
(teda s vodkou - bez rumu)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“