Chyba prava strana textu asi 4cm z NUKE stranky

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tiktak1953

Chyba prava strana textu asi 4cm z NUKE stranky

#1 Příspěvek od tiktak1953 »

Vie niekto poradit,preco mi chyba na pr.strane dost z textu,asi 4.cmked to tlacim cez Subor-tlac...... Na obrazovke je text cely:Stavalo sa to aj inokedy,vecsinou ked som zvacsoval neake schema a niekde ostalo asi nieco zmenene.Da sa to najst ,kde je chyba.Po case sa to vzdy upravilo,inde tlaci tlac. cely text myslim,vdaka za pomoc.
masar

#2 Příspěvek od masar »

V prohlížeči (IE) klikni na Soubor a pak na Vzhled stránky... a vyber velikost papíru A3(tisk v měřítku). Také nastav velikost okrajů.
Pak klikni na tlačítko tiskárna, vyber svoji tiskárnu a v jejích vlastnostech nastav papír A4 Tisk přizpůsobený velikosti stránky - tady bude záležet na ovladačích tvojí tiskárny.
V náhledu pak vidíš výsledek před tiskem, který můžeš korigovat změnou velikosti okrajů.
Já jsem to udělal takhle pro svoji starou S400:

edit: Nejdou mi ty obrázky vložit popořádku, nevím proč. :wink:

Já používám Operu a v ní je implicitně zaškrtnuta volba Přizpůsobit tisk šířce papíru. Další nastavení odpadá. :wink:
Přílohy
Tisk3.png
(42.25 KiB) Staženo 131 x
tisk1.png
(20.68 KiB) Staženo 104 x
Tisk2.png
(38.51 KiB) Staženo 93 x
tiktak1953

#3 Příspěvek od tiktak1953 »

Si velmi ochotny,vdaka.Podla Tvojej prvej vetyv IExploreri som mal moznost iba A4.okraje boli dobre.aj ked som ich na prav str.zmensil nic sa nezmenilo.Podla druhej vety bola velkost tiez dobre nast A4.Moznost prisposobit tlac vel.stranky nebola.V "Nahlade"bola stranka tak ze prava strana nebola cela,miesto textu tam bolo prazne miesto.Nebola tam ziadna moznost to zmenit .Vlastnostiach tlac.som nenasiel kde to zmenit.Mam HP 710C,Neviem ako to zmenit,budem skusat,som v tomto ucen.V tom nahlade ked mam,sa uz neda nic menit ze alebo ako da?
masar

#4 Příspěvek od masar »

Na vině je použitý webový prohlížeč, zřejmě IE6. Nainstalováním IE7, IE8 nebo Opery, se tohoto problému zbavíš. :wink:
tiktak1953

#5 Příspěvek od tiktak1953 »

Ahoj m....skusil som to tlacit cez operu 10.50 a tam je text cely,konci na 16cm od lav .okraja papiera.5cm je tam prazdne ako na IExp. To ma uz ne-serka ,som Ti vdacny aj za to!Nevies kde to presne zistim ,aky mam ten IE,ale krok po kroku ak Ti to nebude vadit.Vcera som dal do vody kartridge a dostala sa dnu voda zriedila farbu a mam problem.Bacha si na toto dajte u tych ,co su z bokov lepene!!!Vdaka Ti masar ,Cav .Pani zo Slov. potrebujem kartridge aj prazdne do HP845,710,720,hlavne colour za postovne.Ak pridete ku mne, mam plno TESLA suc dam Vam aj ja ,satarmo!!!
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 15 led 2011, 16:58, celkem upraveno 1 x.
masar

#6 Příspěvek od masar »

Nahoře v IE klikni na Nápověda a pak na O aplikaci Internet Explorer. V malém okénku uvidíš informace o verzi.
Verze 7 a 8 mají možnost nastavit v náhledu Přizpůsobit velikosti buňky, nebo podobně, a pak je tisk celé strany na celém papíře se zvolenými okraji. :wink:

V opeře 11 je tohle třeba mít nastaveno:
Přílohy
opera.png
(4.26 KiB) Staženo 97 x
tiktak1953

#7 Příspěvek od tiktak1953 »

Urobil som prene podla Teba a mal si pravdu je to IE v.6.0.2900......Vedel by si mi dat link, kde je to bezpec ztiahnut ak vies, diky ti.Hned to neidem stahovat mam "operetu"
tiktak1953

#8 Příspěvek od tiktak1953 »

To masar,uz som to podla Teba aj na opere teraz nastavil , tam je to uz OK.probem mam z farebnou kartr.Este raz TI za pomoc posielam VELKE DIKY.Mam tych 57.rokov nemal som sa to kde naucit,nesedim za PC,stale nieco opravujem od hodiniek po hydrauliku,serva,cerpadla na kombajny ,tak potrebujem Vase pochopenie a pripadnu pomoc!!!!!!!!!!Cavte everybody.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Tiktak - vykašli se na Explorer - jak jsi sám viděl, je to potvora nevyzpytatelná, navíc je to stejně jako Outlook velká díra "zezadu" do systému. Naštěstí už ve Win7 bylo poměrně silným tlakem dosaženo stavu, ve kterém Mr.dkosoft couvnul a umožnil instalovat alternativní prohlížeče už při instalaci systému a tím se obejít úplně bez IE. Jak Opera, tak Firefox umějí Exlorer plně nahradit a jak jsi i právě viděl na vlastní oči, jejich tvůrci daleko důsledněji dodržují mezinárodní dohodnuté standarty pro zobrazování a případnou reprodukci webových stránek než sami soft-makeři MS. Sám podle sebe Ti řeknu, že potom co jsem se pořádně rozkoukal v Opeře už se mi vůbec nechce používat jiný prohlížeč, přestože jako záložní mám i Firefox, Safari nebo Chrome. A když přijdu na jiný komp, kde není Opera, tak pokud můžu, okamžitě ji stahuju a instaluju, protože prostě IE mi jde na nervy...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tiktak1953

#10 Příspěvek od tiktak1953 »

Ekkar vdaka za vycerpavajuce vysvetlenie.Mas tolko casu,ze tak vela pises.Nieco Ti napisem ,ked som isiel prvy krat do NMnadMetuji skoly, tak pred nami par minut asi sa zavalil tunel vAdamove a stali sme tam dlho az nas autobusmi prviezli za tunel.Mali sme stasti ze nas to nechytilo.Nechodis v lete na Slov.tu je vela tepla,ja mavam vela zeleniny,vinko dobre by sa naslo,pokecali by sme o bastleni,zenach.Cav.
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Mám volno - sobota a neděle jsou mé volné dny.
A na Slovač se už na rekreaci nechystám - ceny za pobyt a vstupné jsou na Slovensku bohužel mnohdy ještě vyšší než v jižní Evropě nebo severní Africe. Zažil jsem to už v roce 2007 na Mederu, kde bylo vysloveně nechutně předraženo už tenkrát. A po zavedení "ojro-geldu" se to prý ještě zhoršilo...

Sorry za OT.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“