Externí anténa GSM

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jhpr

Externí anténa GSM

#1 Příspěvek od jhpr »

Prosím o radu.Bydlím v údolí kde je velmi slabý signál.V domě max 1 čárka a to ještě v jednom bodě u okna.Na telefonování nepoužitelné.Existuje nějaké řešení třeba s externí anténou na domě?Jak se připojuje telefon? Mám SE Elm.
Děkuji.
Naposledy upravil(a) jhpr dne 15 říj 2010, 15:26, celkem upraveno 1 x.
ok1hga

Re: Externí anténa GPS

#2 Příspěvek od ok1hga »

GPS ?? nebo GSM ???

bezpředmětné, když se upravil původní název vlákna . . . .
Naposledy upravil(a) ok1hga dne 15 říj 2010, 21:55, celkem upraveno 2 x.
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

GSM nie?
http://www.dipol.sk/ako_zlepsit_gsm_signal__bib509.htm
niečo také by pomohlo, len to nie je lacné.
jhpr

#4 Příspěvek od jhpr »

Díky za info. Toto řešení jsem již viděl. Vzhledem k mému využítí je to fakt nákladné.
pigeonit

#5 Příspěvek od pigeonit »

Pokud ti nevadí kabel v telefonu, tak prostě nějakou GSM anténu a připojit jí k telefonu (obyčejně konektor pod gumovou krytkou). Pokud se chceš hýbat, tak GSM repeatery koupíš kolem 100$ u číňanů na dealextreme.com. Případně si třeba tamtéž můžeš pořídit "Fixed Wireless Terminal", což slouží k připojení obyč analogového telefonu do GSM sítě. Ovšem musel bys mít solo SIMku, nebo ji přehazovat. Cena je tam asi 45$
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Zkus toto: vezmi cca metr izolovaného drátu a na telefon ho namotej jako na cívku - závity polož kolmo na jeho podélnou osu těsně vedle sebe, nejlépe na rozhraní displeje a klábosnice. Na zadní straně telefonu pak oba konce ohni o 90° tak, aby se nekřížily a jeden směřoval "nahoru" a druhý "dolů" - podobně jako anténa u ruční rádiostanice a případná protiváha. Oba konce dohromady by měly být dlouhé asi 30cm - tedy od jednoho konce ke druhému by to měl být dipól pro pásmo GSM (kolem 915 až 930MHz). K vnitřnostem telefonu se to navazuje kapacitně-indukční vazbou a i když to vypadá příšerně, mockrát se mi to osvědčilo v místech, kde byl jinak GSM signál absolutně nechytatelný. Pro trvalejší používání v jedné lokalitě poblíž Roudnice nad Labem jsem měl dokonce tuhle "anténu" namotanou na prstenci z tvrdého kartónu, který jsem vždycky navlékl na tělo mobilu N5110 a zajistil gumičkou - a bylo vystaráno. Ale už několik let tam je signál OK - a prstenec jsem mohl vyhodit.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jinak některý telefony mají anténní konektor, některý to mají vyvedený na nějakej "mnohopinovej" konektor, co slouží i k nabíjení, připojení k PC atd.
Rozměry antény YAGI na GSM 900MHz někde mám, sám jsem to používal, byla to kdysi jediná možnost, jak se přes GPRS dostat na net. Vyrobeno z běžné TV antény, svod "vzduchový" koax 75ohm a redukce.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Andrea

#8 Příspěvek od Andrea »

Já jsem pár let používala modifikovanou GP se čtyřma radiálama, přívod 0.5m 50ohm tenkým koaxem. Konektor jsem měla zbastlený z jednoho pinu precizní DIL patice a stočeného plíšku z 4.5V baterie. Fungovalo to slušně, bez antény se telefon za noc vybil neustálým přepínáním BTSek, s anténou vydržel týden. Pak jsem změnila telefon a ten nový už použitelný konektor na anténu neměl. Taky kvůli tomu špatně skončil :(
Lenicka1313

Rada

#9 Příspěvek od Lenicka1313 »

Dobrý den. Já mohu jen doporučit nějaký GSM zesilovač. Sama jsem tento problém řešila a vše bylo v pořádku až po jeho nákupu. Jednoznačně doporučuji. A pokud nevíte, kam se obrátit, já ho kupovala zde: xxxxxxxxxxxxxxxx
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“