moja nova skusenost s hypermarketom

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
miromatus

moja nova skusenost s hypermarketom

#1 Příspěvek od miromatus »

Zdravím,
zatial som mal s reklamáciami v hypermarketoch dosť dobré skúsenosti, ale dnes ma nasr... Svokra kúpila kartón mlieka predávaného pod značkou jedného velikého obch. reťazca, včera načala prvý liter , a namiesto mlieka tiekla nejaká mútna voda 8O , tak sme pozreli druhý liter - taká istá mulina :? , v treťom litri to isté :evil: , dnes som mal cestu do toho hyp. tak som to tam zobral načaté aj nenačaté, na reklamáciách sa tomu mlieku nečudovala , asi som nebol prvý , problém ale nastal - nemal som pokladničný bloček - ale veril som zdravému rozumu - mlieko malo označenie toho hyp. , takže som ho nemohol inde kúpiť , len u nich .Po oznámení ,že nemám doklad , predavačka volala nadriadenému , a ten vraj : bez dokladu mi rekl. neuznaju. chviľu sme sa dohadovali ale neuspel som :!: zajtra to asi skúsim cez obch inšpekciu, nejde mi o tých 5 eur , ale o princíp,
Bernard

#2 Příspěvek od Bernard »

Když ti jde o princip, je to smůla. Principiálně potřebuješ k reklamaci pokladniční doklad.
mirosne

#3 Příspěvek od mirosne »

Jasne,bez pokl.dokladu Ti ani SOI nepomôže. :cry:
Pozdravujem Vás, Miro.
miromatus

#4 Příspěvek od miromatus »

s tým dokladom som si nebol istý, preto som to vzdal , ale na stránkach "staznosti " som našiel toto:
Doklad o kúpe je výhodou, nie podmienkou
Vždy si odložte doklad o kúpe a záručné listy, ktoré vám musí predajca pri kúpe výrobku na vašu žiadosť potvrdiť. Doklad o kúpe však nie je výhradnou podmienkou pre uplatnenie reklamácie.
Kúpu môže dosvedčiť i tretia osoba. Doklady, ktoré máte ako kupujúci vám pravdaže vždy urýchlia vybavenie reklamácie.

Na obale toho mlieka bolo logo hyperm. takže nikde inde som to kúpiť nemohol a čo iné im ešte treba dokazovať
PavelFF

#5 Příspěvek od PavelFF »

Je fakt, že já jsem tak vycvičený z minulého režimu, že bez dokladu bych ani nezkoušel reklamovat.
Tady je vidět chování odlišné chování hypermarketů u nás a na západě. Kromě toho, že tu ve zdánlivě stejném kelímku prodávají větší sračky než třeba v Německu, tak i přístup k reklamacím mají jaký předvedli. Přitom by jim to nic neudělalo a navíc je zřejmé, že to je opravdu od nich.

Vzpomněl jsem si na druhý extrém, příhodu, co mi vyprávěla známá, která žila pár let v USA. Tam je běžné vracení nevhodných vánočních dárků a i vracení zboží (u nás se taky rozmáhá).
Ona šla vrátit kalhoty, že jsou jí malé (ve skutečnosti se jí přestaly líbit, ale to je fuk) a paragon vůbec neměla. Prý běžná praxe. Divili se ,co že je to za kalhoty, že je nemůžou najít v systému. Ale trvala na tom, že stály tolik a tolik a že chce zboží vrátit(prostě se otrkala, doma by si to nedovolila). Peníze jí nakonec vrátili.
Doma pak ten paragon našla, a zjistila , že to koupila v úplně jiném krámě, než to vrátila.

Pokud máš důvěru v jinou várku mlíka od nich, kup si další balík a uplatni nový paragon. Problém by mohl nastat, kdyby měli v systému výrobní šarži, resp. kdyby si toho všimnuli. Žes koupil starou várku v době, kdy už nebyla na krámě.
miromatus

#6 Příspěvek od miromatus »

ďalšie balenie kôli získaniu dokladu som nechcel kupovať , to som sa bavil aj s pani na rekl. za taký prístup im mám robiť tržbu :!:
PavelFF

#7 Příspěvek od PavelFF »

Myslím, že jim tržbu budeš dělat tak jako tak.
Přestaneš tam po této příhodě nakupovat jednou provždy?
fero7

#8 Příspěvek od fero7 »

miromatus píše:s tým dokladom som si nebol istý, preto som to vzdal , ale na stránkach "staznosti " som našiel toto:
Doklad o kúpe je výhodou, nie podmienkou

Uvedena stranka nie je zakon.
(Je ich este par, kde su vacsie nezmysly. Neaktualizovane 2,3,4 roky. Na uvedene kontakty mozes pisat kolko chces. Odpovede sa nedockas.)
Takze uvedene urcite neplati vseobecne.
Jednoducho reklamovat mozes, ale ak neuspejes, tak tazko s tym pohnes (a to uz tam neuvadzaju).
Aj ked uznam, ze v tomto pripade mas urcitu sancu.
jova1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jova1 »

To máš jako já se žárovkou. Koupil jsem v elektro-obchodě úsporku. Potřeboval jsem co nejmenší příkon, tak mi jí prodali, bohužel jsem si už nezkontroloval jestli má velký závit, neměla. Tak jsem jí jel druhý den s paragonem vyměnit. Bylo mi řečeno že mi jí vymění, ale že jí musí nejdříve vyzkoušet a protože oni v tom elektro-obchodě nemají jak jí vyzkoušet, musí to udělat pan vedoucí doma a pro novou se mám zase zastavit za dva dni. Na argumentaci že oni mi jí také při prodeji nevyzkoušeli i když jsem to požadoval nebrali zřetel. Takže kvůli jedné úsporce jsem jel 3x 20Km a zazdil tím 3dny.
Jo, a v tom elektro-obchodě už dva roky nenakupuji. I když letos jsem se skřípěním zubů musel, byl jediný který měl na vánoce ostřič na nože který jsem marně sháněl. :evil:
dj_Paul

#10 Příspěvek od dj_Paul »

Já třeba kupní doklady do Ts Bohemia vůbec neberu.Stačí jim jméno a sériové číslo výrobku.Zbytek si dohledají.To samé Spáčil Elektro
Mysteri

#11 Příspěvek od Mysteri »

Ja si posledných 10 rokov vždy, keď kupujem úsporku, vravím, že bloček si odložím a budem zvedavý, keď za 1 - 1,5 roka pôjdem úsporku reklamovať, lebo už nesvieti, ako sa budú tváriť. Ale, vždy ten doklad niekde stratím a po 12-15mesiacoch si idem kúpiť nové.... :lol:
PavelFF

#12 Příspěvek od PavelFF »

Dělám to podobně. Kupuji obyčejné Osramky Dulux a když je nasadím do svítidla, napíšu si na ni tužkou datum. Krabičku s paragonem si schovám na stejné místo, kde máme náhradní žárovky. Zatím všechny vydržely víc jak 2 roky, takže na reklamaci nedošlo.
Zrovna asi před 3 týdny zářivka (24W Duluxstar) v kuchyni začala poblikávat. Zjistil jsem, že byla nasazena do lustru 5.12.2005. Vydržela 5 roků - což mě docela mile překvapilo.
Nakonec to blikání způsoboval špatný kontakt mezi šroubovací paticí a přívodním drátkem. V žárovkách to bývá přibodované, tady to bylo jen přimáčknuté. Tak jsem ho znovu přimáčknul a zářivka svítí dál.

Jednou jsem prodělal takovou krátkou epizodu, že jsem koupil několik bezejmenných zářivek za asi 39Kč v akci. To byly šmejdy! Jednak měly hnusné fialové světlo a druhak vydržely jen asi 3 měsíce. Když se vrátím k tématu - u těch je aspoň jistota, že odejdou dřív, než člověk zašantročí paragon :)
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

I z výše uvedeného bych šel hned ke kase a koupil další balení . Stejně to jakomlíko má půl roku do zhnití .
bu2520

#14 Příspěvek od bu2520 »

možná by bylo lepší kontaktovat výrobce, nebo dovozce. Kamarád měl podobný problém s nějakou konzervou. Zaslal výrobci foto a další údaje a výrobce mu zaslal s omluvou jako bolestné vzorek celého sortimentu co vyrábí :-)
fero7

#15 Příspěvek od fero7 »

Mysteri píše:Ja si posledných 10 rokov vždy, keď kupujem úsporku, vravím, že bloček si odložím a budem zvedavý, keď za 1 - 1,5 roka pôjdem úsporku reklamovať, lebo už nesvieti, ako sa budú tváriť. Ale, vždy ten doklad niekde stratím a po 12-15mesiacoch si idem kúpiť nové.... :lol:

PavelFF píše:Dělám to podobně. Kupuji obyčejné Osramky Dulux a když je nasadím do svítidla, napíšu si na ni tužkou datum. Krabičku s paragonem si schovám na stejné místo, kde máme náhradní žárovky. Zatím všechny vydržely víc jak 2 roky, takže na reklamaci nedošlo.

Aky z toho plynie zaver?
Ak si blocek odlozis, ziarovka vydrzi viac ako 2 roky.
Ak blocek stratis, tak sa pokazi skor ako uplynu 2 roky.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“