Sháním schéma BM388E

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mtajovsky

#16 Příspěvek od mtajovsky »

Ten originalni variator GLUWO jsem nakonec nesehnal, ale je nahrazen paralelni kombinaci stabilizátoru 1B5-9: http://www.drbal.cz/material/index.php? ... &stranka=2

a automobilove zarovky 12V/21W.
fredis

#17 Příspěvek od fredis »

Měl by jít nahradit žárovkou 24V / ale teď nevím jestli 60 nebo 100W. Kdysi mi to poradili servisáci ještě v Tesle Brno, když ještě fungovala....Má dokonce stejný závit. Ale já ho tenkrát sháněl snad do BM 384?! To už je let!!
mtajovsky

#18 Příspěvek od mtajovsky »

Samotnou žárovku jsem taky zkoušel, ale nemá tak doboru stabilizaci proudu. Variátory jsou plněny vodíkem, který má velkou tepelnou vodivost a to má (prý) za následek dobré stabilizační vlastnosti - i když mi vůbec není jasná souvislost.

Já jsem tu BM388 koupil v jednom bazaru jen za 200 Kč a to právě díky přepálenému variátoru. Podle slov bazárníka byl přístroj "uplně mrtvý" - nežhavila ani jedna elektronka, a tak prý za cenu skříňky. Po náhradě variátoru, vyčištění a výměně stupnice za novou je to hezký kousek.
kaktus80

#19 Příspěvek od kaktus80 »

Z www.oldradio.cz to už mám stiahnuté, veď to vyššie píšem. Myslím, že to nie je servisný manuál, ale návod na použitie. Predstavujem si servisný manuál nejak tak, že tam bude napr. správne napätie na G1 mriežke elektrónky E1 je ... V. Skontrolujeme kondenzátor ... takúto mám predstavu. Možno sa mýlim. Zisťujem, či teda nemali opravovne prístrojov nejaké takéto manuály alebo je len ten návod, čo je na www.oldradio.cz.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jjilek »

Mám manuál BM388E, ale má asi 65 stran A5. To je tak na xerox, scan mi dá moc práce. Tesla Brno dala schema, popis funkce složitějších obvodů, někdy postup kalibrace a dost. To by průměrnému technikovi v těch letech mělo stačit. Pro ostatní měli perfektně fungující servis.
Naposledy upravil(a) jjilek dne 20 led 2011, 21:53, celkem upraveno 1 x.
kaktus80

#21 Příspěvek od kaktus80 »

Mne by z manuálu k BM388E hádam stačila časť o kalibrácii. Ak nie je rozsiahla, možno by sa dala zoskenovať a poslať mejlom. Schému k BM388E som našiel na www.radiohistoria.sk. Ak nie, tak potom koľko by asi stálo prefotenie celého manuálu? Zaslať by to nebolo problém poštou v rámci ČR do Frýdku-Místku ku kamarátom.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jjilek »

Tam žádná kalibrace není, vše je jasné ze schematu, jen se na vstupy přiloží přesné napětí nebo odpory a dostaví se odporové trimry. Problém asi bude u zčernalých kontaktů přepínačů.
kaktus80

#23 Příspěvek od kaktus80 »

Ďakujem. Hneď večer to doma vyskúšam. Očistím kontakty a uvidím.
matmafek

#24 Příspěvek od matmafek »

Zdravím, také sháním servisní manuál, nebo alespoň schéma BM388E. Na internetu je jen manuál ke klasické verzi BM388 (já sháním k BM388E). Na radiohistoria.sk se mi nedaří zaregistrovat (tam je prý k dispozici to schéma). Tak vás prosím jestli by někdo neposkytl. Děkuji.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jjilek »

Schema v pdf máš tady:
http://www.uschovna.cz/zasilka/JXNL48FD2G5PL8Y9-W87/
Celý návod má téměř 50 stran a moc se mi v současné době do skenování nechce. Můžeš si ale jej přijet oskenovat nebo jen okopírovat.
Na radiohistoria.sk je jen nepoužitelný obrázek o minimálních rozměrech (viz v příloze).
Přílohy
bm388.jpg
(12.55 KiB) Staženo 33 x
matmafek

#26 Příspěvek od matmafek »

jjilek: Díky moc :wink: .
martin1pv

#27 Příspěvek od martin1pv »

Zdravím.Koupil jsem na aukru Voltmetr BM388E ale nemůžu nikde najít dokumentaci ani schema.Nemáte někdo?Odkazy tady jsou už nefunkční.Našel jsem jen na BM388 ,ale ten je trochu jiný,má ještě ni-cd baterie atd.Variator je přerušený kněmu je paralelně připojený odpor.Variátory mám jen 8-24V 0.7A ty asi nelze použít,že?Původní je 3-9V 1,4A.Díky předem za pomoc.
fredis

#28 Příspěvek od fredis »

Variátor originál nový mám :wink: . Když tak do SZ.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“