Nabíječka PB aku
Moderátor: Moderátoři
Nabíječka PB aku
Dostal se mi do rukou malej transformátorek 220/12V 26,5A. Jelikož mi doma chybí pořádná nabíječka a pomocná startovací bedýnka, tak bych rád tenhle transformátorek využil. Jenže problém nastáva se stabilizací. Co jsem googlil, tak jsem nikde nenarazil na schéma, kterymu by stačil rozdíl vstupního a výstupního napětí 2,5 V včetně usměrňovače. Neví někdo o nějakém zapojení, kterému by toto napětí stačilo a zároveň mělo nastavitelné napětí a proudové omezení. Spíš by to teda měl bejt regulovatelnej zdroj s výstupním napětím až 14,5V.
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Za 2. - baterku nabíjí vždycky, když okamžitá hodnota napětí za diodama překročí momentální napětí na baterce - tedy impulsně, 100x za vteřinu při můstkovým usměrnění. Když tam narveš kond, bude se nejdřív nabíjet kond, čímž se víc zatíží trafo (vybitý kond resp. jeho dobíjení z předtím dosaženého napětí) a POKLESNE na něm napětí - sice ten kond tu energii odevzdá v mezeře mezi půlvlnama dál do baterky, ale stejně jí v časovým souhrnu nebude víc, než kolik tam naleze i bez filtrace. Namaluj si to do grafu a poper se s integrálem plochy - je to tak..