Vypalování CD s MS Vista

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Vypalování CD s MS Vista

#1 Příspěvek od Crifodo »

Přišla za mnou kolegyně s nářkem, že se jí z ntb ztratil vypalovací program (nějaký) na hudební CD. Vzal jsem osvědčenou instalaci Nero v.6, nainstaloval, potom ouha - neumí najít mechaniku. Po sérii nespisovných slov jsem vzal Nero 7 Essentials, ten se ani nepodařilo nainstalovat, mechanika nedokázala přečíst všechny instalační soubory. Zkusil jsem jiné CD s instalací Nero 5, opět nenajde vypalovačku. Stáhl jsem na flash ze Slunečnice instalaci Nero v. 10, v průběhu instalace hláška, že instalace je možná jen na XP, W7 nebo Vista+SP1. Ona tam SP1 flastr nemá. Po celou dobu manévrů ustavičná vyskakovací okýnka Vist s nabídkama "chcete udělat tohle?" "přejete si aktualizovat tohle"?
Kolegyni jsem vyhnal, ať přijde až v ntb bude mít něco jiného než Vistu.
Dopoledne v (_._) a užitek nulový. :roll:
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mourek »

nero jsem zahodil, používám Ashampoo® Burning Studio 6 FREE ke stažení http://www.ashampoo.com. Zatím bez problémů
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

Na WXP,WV,W7 a je mi jedno jestli x86 nebo x64 se mi vždy daří s NERO 7.9.6
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Alebo tam daj CDBurnerXP, ten je tiez zadarmo.
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Sice to s tym nesuvisi ale pod jehoVistou a W7 funguje Nero od ver. 7 nahor.
Skusal som kedysi pod W7 hodit svojho oblubeneho ver.6 a sice som ho nainstaloval ale neslo to myslim spustit,nech som skusal cokolvek...
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Nechci řešit kompatibilitu Nera s Widlema XP a jehoVistou, případně W7 - ale s čím jsem se sám setkal, byla absolutní non-kompatibilita jednotlivých verzí Nera vůči sobě - na W-XP se mi Nero 6 jednoduše odmítlo nainstalovat přes dosavadní Nero 5 a když už jsem vzal nějaké "rejžáky" a odinstaloval "pětku", propucoval registry odshora dolů a nazpátek a ještě jednou pro sichr, pořád tam někde v systémových souborech zůstávala veš, která mi další instalaci Nera 6 blokovala. Přešel jsem na Ahampoo a byl klid. Pak jsem pro zajímavost zkoušel vedle šampóna instalaci Nera 7 a taky se to nedalo - to jsem pořád měl původní instalaci W-XP s těma pozůstatkama z Nera 5. Sedmičku se mi povedlo nainstalit až potom, co jsem přeinstaloval celý Widle - a to stejně dlouho nevydrželo, takže ke konci loňského roku přechod na W7 spolu s vypalovákem Ashampoo a je pokoj... Vyšší verze Nera jsem ani nezkoušel.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
OK2STO

#7 Příspěvek od OK2STO »

Souhlasím s EKKAREM, Nero je hrůza, taky jsem ho používal, ale zasere
registry , je to děs, tak pod XP, Wistama i W7 používám Roxio creator v 9.0 a mám klid.
Paja250

#8 Příspěvek od Paja250 »

Používám Ashampoo Burning Studio free a zatím spokojenost.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Používám Nero 6.6.0.16 pod XP a vše je naprosto bez problémů. Nesetkal jsem se s ničím, co by se nedalo vypálit.
Zkoušel jsem Nero 7 a bylo mi z toho na zvracení. Nero 8 a 9 zase instalovalo tolik blbostí, že se toho pak nedalo slušně zbavit.
Nevím jak je to pod Vistou, ale pod W7 se dá vypalovat přímo ze systému. Stačí potřebné soubory nastrkat na vypalovačku a pak odsouhlasit pálení. U XPéček to šlo slušně jen s CD.

Jinak jsem před těmi pokusy s vyššími verzemi napřed zálohoval céčko Acronisem na déčko a pak to dal zpět. Asi nejrychlejší cesta jak testovat bez následků v registrech.
Andrea

#10 Příspěvek od Andrea »

Taky používám Nero pod XP, asi 8 Essentials, bylo k DVD mechanice a žádný problém. Blbosti co šly vyházet, jsem při instalaci vyházela.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Teď jsem (jako obvykle pozdě) přečetl nadpis a jedná se jen o pálení CD, což znamená, že když to šlo přímo pod XP, tak ve Vistě taky volbou ze systému a nemusí být použitej další program. Stačí jen přetáhnout soubory na ikonu CD a pak povolit vypálení až je tam toho dost. :wink:
Crifodo

#12 Příspěvek od Crifodo »

Vista údajně dovolovala jen zápis datových souborů, ne hudební CD. Já jsem viděl, jak neuměla poznat CDRW v šachtě a setrvale ho vysouvala, že tam není disk. (Miluju tyhle třaslavý šuplíky v noťasech)
Pán Náš žehnej Vistě 77x :pray:
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Jsem šťastný, že jsem se dožil toho, že Vista už není potřebný operační systém a že má lepšího nástupce. Ještě pořádek ve sněmovně, ale nemůžu najít kulomet. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“