Prestala mi fungovať DVD mechanika na rekordéri Panasonic DMR-EH57. Pri zasunutí mechaniky na displayi zobrazuje stále ikonu disku, aj keď tam disc fyzicky nie je. A keď vložím DVD tak ho nenačíta. Čočku som prečistil a nič, závada je tam stále. Odpojil som aj páskový vodič čo vedie k čočke a zase nič. Potreboval by som prosím poradiť čo sa s tým dá robiť.
buď bude v kelu motor unašeče, laser, motor pojezdu laseru, či nějaký spínač. co mechanika dělá(roztočí se disk, pohybuje se laserová hlava, zaostřuje laser?) budeš to muset odkrytovat.
Zkus odpojit celou mechaniku (tedy ne jenom flex od snímače), jestli ti zmizí ikona disku, podle toho můžeš posoudit, jestli je chyba v elektronice nebo v mechanice. A podle toho pak rozhodnout, co dál.
Odpojil som flex od motorčeku čo vysúva mechaniku. Zapol rekordér a po prepnutí HDD na DVD ikona zmizla. Keď som flex pripojil a zapol rekordér ikona sa objavila a už nefunguje vysúvanie mechaniky čo doteraz išlo. Asi bude vadný plošák s motorčekom čo vysúva mechaniku. Neviete kde by sa to dalo zohnať?