Sencor SCD5705MR

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SaoLung

Sencor SCD5705MR

#1 Příspěvek od SaoLung »

Zdravím,

mám problém se zvukem.
Měl jsem auto bez rádia a tak jsem si koupil autorádio a druhý pár bedniček, který jsem dal na zadní plato.

Vše zapojeno a tak zapínám rádio, krása slyším rádio, konečně tam mám zvuk. Ale problém je v tom, že zvuk jde jenom z bedniček dveřních, ty tady byli. Zadní ani nepípli. Tak jsem začal laborovat.

Dveřní bedničky jsou zapojení přes ten scart konektor. NOvé bedničky jsem dal do Line Out. První zadní (nešlo), přední (nešlo). Tak jsem si říkal, že jsem špatně zapojil kabel a že jsem prohodil + za - (taky to tím nebylo). Pak mě napadlo odpojit scart konektor, že to "zapne" výstup pro ostatní konektory (taky nic), ale zjistil jsem teď, že když dám zvuk na maximum, tak jsou trochu slyšitelný.

Bedničky jsem tedy odmontoval z auta a vzal domů. Zapojil je do počítače. Fungovali tak, jak člověk očekává. Vzal jsem tedy bedničku od počítače, abych ji vyzkoušel v autorádiu. Výsledek byl ale stejný, bednička byla trochu slyšitelná při maximální intenzitě zvuku.

Zkusil jsem ještě vzít originální kabel dodávaný s bedničkami. Mají tam speciální konektory k zapojení do bedniček. Stejně to nepomohlo.

Jsem z toho už zoufalý. Napsal jsem podobný e-mail na servis přímo do Sencoru, ale zatím bez odezvy. Doufám, že tady mi poradíte.
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Zadní repro musíš připojit do patřičných výstupů na ISO konektoru, v manuálu od rádia bude napsáno, které barvy drátů to sjou. Line Out je nízkoúrovňový výstup určený k připojení dalšího zesilovače. Ale být na tvém místě, nechal bych si rádio připojit od někoho, kdo do toho trochu vidí, jinak by se mohlo stát, že nebudeš mít rádio, ale ani auto, které lehne popelem...

Edit - zapojení ISO konektoru je třeba zde http://chrudim.cz/tuning/interier/in_audio.html
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Správně - výstupy LINE OUT z rádia nejsou pro připojení reproduktorů, neuživí je.
Všechny reproduktory jsou vyvedené v ISO konektoru, jak přední, tak zadní.

Co to máš za bedničky, že ti s počítačem hrají? Počítač přece samotné reproduktory také neuživí...
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

Hill píše:Co to máš za bedničky, že ti s počítačem hrají? Počítač přece samotné reproduktory také neuživí...

některé starší zvukovky mohou mít i výkonový výstup.
mám tady zvukovku, která má asi 2x2W a jako bedýnky používám "vykopávku" RK09, zvuk je perfekt !
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

Jj třeba starší SoundBlastery měly na sobě výkonový stupeň. Ale to je trošku mimo téma.
SaoLung

#6 Příspěvek od SaoLung »

Díky moc

vím, že se v tom neorientuju, ale vše dělám bezpečně a kvalitně. Rád si všechno dělám sám a tím se i sám ve všem zlepšuju.

Ten ISO konektor (ne scart jak jsem psal) mě napadl, ale konektory nerozdělávám rád, proto jsem tu možnost zatím nezkoušel.

Ty bedničky jsou nějaký bezejmenný opravdu utáhne mi to i pc.

Měl bych teda ale ještě otázku.
Ty nízkoúrovňové výstupy... pro každý reproduktor se takto případně musí koupit samostatný zesilovač? Dodám ještě, že nad tím neuvažuju jenom mě to zajímá.

Ještě jednou díky moc.
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

Ten konektor rozdělávat nemusíš, kup si protikus, ten má rovnou vyvedené kousky vodičů, které následně propojíš s příslušnými kabely v instalaci auta.

Co se týká zesilovače, tak na Line Outech bude pravděpodobně jen L-R, to znamená, že pro každý pár reproduktorů bys potřeboval samostatný zesilovač (většinou se prodávají dvoukanálové).
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“