Konica Minolta PagePro1300W nekomunikuje s PC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Konica Minolta PagePro1300W nekomunikuje s PC

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím všechny počítačeznalé odborníky.Mám notenbook HP ProBook 4710s a k němu přez USB kábel připojenou laserovou tiskárnu Konica Minolta PagePro1300W.Když potřebuji něco vytisknout,kliknu na tisk,tiskárna se tváří,že už bude tisknout(začne blikat ready,horní kontrolka,ale nic se neděje).Když kontroluji tiskové úlohy,tak je tam napsáno,že se tisknou.Až když PC restartuji(restart ještě není ani u konce)tak se tiskárna zpustí.Je to chyba tiskárny nebo něčeho jiného?
Za odpovědi předem moc děkuji.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Je to tvoje chyba. Podívej se na nastavení tiskárny atd. Ale možná by bylo rychlejší ji odinstalovat jejím odinstalátorem a po restartu znovu nainstalovat z CD a mít default nastavení.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Zkusil jsem projít nastavení,nic podezřelé nastavené jsem nenašel.Tak jsem odinstaloval,restartoval a znovu nainstaloval(nemám instalační CD tak ovládač stažený z netu),je to to samé.Vybral jsem ovládač pro Win7.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Zkus tam dát jiný kabel. Jinak bych doporučoval stáhnout ovládače pro tu tiskárnu z jejich stránek.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

Nedalo mi to a opětovně jsem odinstaloval,restartoval a znovu nainstaloval.Vyzkoušel jsem tisk,chvíli ji to trvalo :) ,ale potom se rozhodla stránku vytisknout.Tak snad to bude OK.Někde jsem našel k tomuto problému diskuzi,že tato tiskárna špatně komunikuje s Win7,tak nevím.
Nerad bych se jí zbavoval,má nový tiskový válec a nový toner na 6 000 stran,tiskne perfektně.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Tak zkus nastavit ten ovládač, jestli to půjde, pro kompatibilitu v režimu XP. Vypadá to pouze na ten ovládač, proto se mi tiskárny Minolty nikdy nelíbily.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mourek »

Zkusil bych stáhnout poslední ovladače z webu a musí být kvalitní kabel nejlépe co nejkratší a s feritovými válečky na konci. Takový ty slabý USB kabely jsou výborné na převazování krabic :lol:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Tak právě takovou "šňůrovačkou" to mám propojené.Na noťasu mám 4x USB,zkoušel jsem to dávat do jednotlivých vstupů a pravděpodobně,jak ten káblík měl jinou polohu,tak mi to někdy šlo.Takže to klidně může být tím a nebo určitě.Až budu "bojeschopný" (nyní jsem marod),tak musím koupit kvalitní propojovací USB kábel a odzkoušet.
Zatím díky všem za odpovědi a rady.Kdyby ještě někdo měl s tímto nějakou zkušenost,budu rád když se o ní podělí.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mourek »

Přeji rychlé uzdravení ,doufám že to není nic vážného. Já když někdy se jdu podívat na tiskárnu, nosím v tašce kabel USB. Jinak bych stejně zkusil stáhnout nejnovější ovladač. Někdy to běhá třeba tři měsíce, pak poštouchá kabel uklízečka a je konec.
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Mourek píše:Takový ty slabý USB kabely jsou výborné na převazování krabic :lol:

Nemohl bys být konkrétní ? Mám tady pár krabic od bot s prachama a nevim jestli by se ty usb kabely fakt hodily :wink:
Jo, mám jich asi 8-10.
Atlan

#11 Příspěvek od Atlan »

jj laserova tlaciren pripojena s kablom 2m dlhyn nejde ale s 1m tlaci...to su veci...
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Mourek »

no oni jdou koupit i 10m kabely USB a takový tkaničkového nebo žížalkového vzhledu jaksi chodí na USB1.1 . I když na ně číńan napíše USB 2,0 certified. No tak když jsem stěhoval dílnu tak jsem pár krabic tímhle zavázal a bylo to ok. jinak jsem tu žížalu rozpitval a byl to vlastně telefonní kabel vkulaté bužírce. 6ádné stínění a datové dráty nebyly twistované. A jinak přesně na 1m chodí, na dva ne. Záleží od kusu tiskárny polohy kabelu , konstelace hvězd apod. :roll:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od otakarv »

Mourek píše: A jinak přesně na 1m chodí, na dva ne. Záleží od kusu tiskárny polohy kabelu , konstelace hvězd apod. :roll:

Tak to bude ten můj případ,asi špatná konstalace hvězd :lol: .
Jinak se pomalu zotavuji(ležím už skoro měsíc,nyní už naštěstí horečky skoro 40-ti stupňové ustoupily).Mohli byste mi nějaký ten z kvalitních káblů doporučit,dát tip?Díky.
kachle

#14 Příspěvek od kachle »

Sháním ovladač k tiskárně Konica Minolta PagePro 1350W pro WIN 7. To co jsem našel na netu, tak nebyl funkční. Doporučtě mě něco, co bude fungovat. Děkuji.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

http://www.konicaminolta.eu/en/business ... loads.html
Dolezite je spravne vybrat 32-bit alebo 64-bit Windows.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“