FUNAI 31D-850 - padá do standby

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MilanCZ

FUNAI 31D-850 - padá do standby

#1 Příspěvek od MilanCZ »

Zdravím, otec mi donesl toto video, že mu mačká kazety a někdy nejde VHSka ani vyndat. Vyzkoušel jsem co se vlastně děje: kazetu nasune normálně, roztočí se hlava, začne přehrávat ale jako by CapstanMotor neměl sílu, po cca 3 sekundách se vše zastaví a mechanika vysune kazetu. Někdy ji nenavine zpět a vysune, takže zůstane páska za natahovacíma kladkama, někdy zase neudělá nic, kazeta zůstane uvnitř ale pokaždé se přepne do standby. Pokaždé se to chová jinak. Měřil jsem napětí na zdroji, všechna sedí, napájení CapstanMotoru je také v pořádku (12,6V). Kde může být chyba? Díky.
stevo59

#2 Příspěvek od stevo59 »

Pri nepredvídateľnom správaní je prvý na rade mode-switch. Ak je napájanie OK.
...kábel odrezaný na presnú dľžku je nutne krátky...
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od durkovic »

mal som FUNAI rady 31D---- a su to stroje nepodarky uz od vyroby a navrhu sa cudujem ze filipesi pouzivaju tu istu mechaniku, robilo mi to podobne prasaciny s dost vzácnymi kazetami, tri krat servis 4 krat vratenie penazí, potom som kupil SONY ktore po vybaleni z krabice sa ani nespustilo do stand-by, reklamácia, ihned vratili love a nakoniec LG LV4987 a spokojnost doteraz.

nechapem preco su tie funaje take poruchove, aj na aukre je ich dost s takimito poruchami a podobnými az na vinimky teda

tot moj nazor snad sa ti oprava podarí.
:wink:
MilanCZ

#4 Příspěvek od MilanCZ »

stevo59 píše:Pri nepredvídateľnom správaní je prvý na rade mode-switch. Ak je napájanie OK.

Tak jsem se dostal na ten mode-switch, rozebral vyčistil, pro jistotu přeletoval kontakty a odpory a video funguje jak má. Díky moc. Doufám, že to nějakou dobu bude fungovat... :agree:

Dá se někde ten mode-switch koupit??
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “