Překladač C pro PIC

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
67kapa

Ještě k tomu HI-TECH...

#16 Příspěvek od 67kapa »

...tobě to evidentně nefunguje,posílám ještě jedno wokno,kde jsem otevřel trace,harware stack,program memory...a všechno sedí,šipka nemizí,dokonce to pěkně otevře soubor xxx.as při inicializaci.
Přílohy
MPLAB.jpg
(181.12 KiB) Staženo 121 x
Atlan

#17 Příspěvek od Atlan »

mozes prosimta niekde si tam pichnut tuto funkciu:

unsigned char polezn[32];

void clrdsp(void)
{
unsigned char x;
for (x=0;x<32;x++) polezn[x]=0xA0;
return;
}

zavolat ju niekde na zaciatku programu prelozit to... a odsimulovat ci ti zobrazi v diasembleri to co ma....

Dik.
67kapa

Jen se chci zeptat

#18 Příspěvek od 67kapa »

Nechybí ti tam složený závorky ?Něco jako tohle?:-)Pokud dobře chápu ten kód,definoval jsi pole a funkcí vyplníš každý prvek hodnotou 0xA0.Normálně mně to běhá,bez závorek u FOR samozřejmě ne:-)
void clrdsp(void)
{
unsigned char x;
for (x=0;x<32;x++)
{
polezn[x]=0xA0;
}
return;
}
Přílohy
HI-TECH.jpg
(131.3 KiB) Staženo 118 x
Atlan

#19 Příspěvek od Atlan »

tie xatvorky ta snad niesu potrebne kedze ide len o jeden prikaz..... uz mi to zobrazuje musel so dat novsiu verziu 9.81 ....stara 9.71 nezobrazovala....
Naposledy upravil(a) Atlan dne 25 led 2011, 13:53, celkem upraveno 1 x.
67kapa

No když ty závorky vynechám..

#20 Příspěvek od 67kapa »

...tak to v disassembleru nekrokuje,drží se to na začátku.Asi tak.
Atlan

#21 Příspěvek od Atlan »

no me to chodi .... nastavim kurzor na prikaz FOR...prepnem sa na kartu diassem... a tam F7 pekne krokuje aj zapisuje kde ma.... MPlab mam 8.0
67kapa

Zdravim ještě jednou...

#22 Příspěvek od 67kapa »

....tak jsem restartoval MPLAB a už mně to taky jede bez závorek(mám MPLAB 8.6) To je tak,když má člověk spuštěno více aplikací,něco se asi kouslo,našel jsem to i v hlášení o událostech v ovl.panelech.Jinak ale čistě teoreticky,syntakticky by tam ty závorky měly být,protože jima kompilátoru říkáš,co patří do toho příkazu for,ten příkaz return zřejmě kompilátor automaticky neřadí do těla for.No hlavní je,že to funguje.HI-TECH patří k tomu nejlepšímu a divil bych se,kdyby toto nešlapalo.:-)Co jsem třeba dohledal ve free verzi,byla chyba,kdy nefungovalo __delay_ms(1000) - pustilo to něco kolem (500). Prostě to při kompilaci hlásilo chybu,včetně toho,že to nedávalo k dispozici deklarovaný 2 kB paměti programu.Ale někde na netu jsem našel opravný balíček,ten vše vyřešil.No plná verze maká spolehlivě.:-)
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“