Samsung-nechce naskočit
Moderátor: Moderátoři
Mám své zkušenosti se servisy ať už elektro nebo auto a vím že by mi tam "vyměnili" (někdy jen naúčtují) ještě půlku TV popř. moto aby si přilepšili.
Lidé jsou různé,stačí si pustit televizi.Vždy se najde nějaký jedinec,který
pokazí pověst...Normální slušný opravář si nikdy podobné jednání
nedovolí,svoji opravu si podepíše a ručí si za ní.A nějakou tu hodinku tomu
často musí věnovat...
U nových typů televizorů již tito kutilovéšanci nemají,problém
budou mít i normální opravny.Tady 500.- Kč za opravu asi stačit nebude.
Takže chtěl jsi radu,rada byla oprav si zdroj,vyměň elka,pomohlo to,buď rád
a neurážej slušné lidi...kteří Ti chtějí poradit a trocha legrace se snad
taky dá vydržet...vědět co vyměnit je otázka praxe a mnoha let studia,to se nikde nedá vyčíst....perly jsou stále vzácné !!!
PS proč se nepodepíšeš a nenapíšeš taky něco o sobě ???Co Tě baví,co umíš atd,co je na normálním fóru samozřejmé ???
A za další: jestli servis vyměňuje i součástky, které podle poloodborníka byly ještě dobré, má k tomu zpravidla dost dobrý důvod. Třeba předpis výrobce, že při závadě jedné součástky se s ní musí vyměnit i několik dalších. Ložisko v zadním kole auta taky neměníte jen to vadné, ale zásadně obě na téže straně. Proč asi?
No nic...
-
radim12
-
89.176.2.100
Kdybych věděl , že se ti to dostane do rukou , tak tam budu zpátky hodinu prát šroubky a dávat to s co možná největší pečlivostí do pův. stavu . Kdysi jsme koukali na kolegu , kerý se vrátil od Thomsonů a řekl : "Plat opraváře na hodinu 90fr , šasi 200fr. Po cca dvou hod. práce opraváře na tv. dát nové šasi , delší čas nad tím ztracený je vyhazování peněz . Zamysli se nad cenovou politikou , představ si , že jsi to rozebral , našel např . vadný procesor a další den ho sháněl po internetu určitě zdarma a třetí den dal dohromady ten krám . Cena opravy cca. 3000 kč . Cena proc. 2700kč. Produktivita jako blázen , Na nájem si vyžebráš , příbuzní se ti složí na telefon a elektriku ukradneš sousedovi . Budeš , ale solidní tak , až to bude bučet . Ivanrnbw píše:Ano, servisy su vselijake - zle skusenosti mam s opravou monitorov v BA - neviem, ci existuje niekto naozaj dobryPred par rokmi som videl monitor, ktory vratili z nejakeho servisu ako neopravitelny - chybala z toho kopa skrutiek (donutra som nepozeral, mozno aj nieco dalsie...). Hadam uz taketo servisy zmizli...
Protoze u nas je trend neuznavat cizi praci. Jednou jsem asi 4 hodky hledal studený spoj. Kdž jsem pk zákazníkovi řekl že tam byl studený spoj a že jsem ho musel najít tak mě málem zažaloval že jsem ho okradl když jsem si naučtoval X peněz a vlasně tomu nic nebylo. A v tom vidím problém lidi si mysli že když je ta sočastka za 2,50 tak oprava bude stat celkem 3,50 protože to je jen výměna odporu a to by vlastně zvládl sám a kdo vi kolik na tom nevydělám. Tak mě napadá že by mi mohl jen zavolat a ja bych mu zdarma nadiktoval co má udělatAnonym píše:Když je to tak nevýhodný , tak proč se a neživíš se něčím jiným?
Ked dam nieco do servisu a nevedia to opravit, tak ocakavam, ze mi to vratia v povodnom stave a nie take, ze to mozem rovno vyhodit, lebo si z toho polovicku suciastok vybrali. Ja ked nieco niekomu obcas opravujem a nejde/neviem to, tak to vratim do povodneho stavu. Tak ocakavam, ze seriozne servisy, ktore sa tym zivia, by to mohli robit tiez tak.
BTW. "Vyborny" je oficialny servis Canonu v BA - kamosovi na digitalny fotak A60, ktory hlasil chybu s vysuvanim objektivu, povedali, ze oprava by bola taka draha, ze by sa to neoplatilo. Tak som to rozobral, trochu pohybal prevodmi, zlozil a funguje to - digitalny fotak som mal rozobraty prvy krat.
-
89.176.2.100
Pokud máš na mysli mě , tak Tě mohu ubezpečit , že po 35 letech se živím něčím jiným . Občas docházím do "mateřského" servisu si zablbnout na opravách , jako výpomoc a věř mi , že pohled z "tribuny" , poskytuje nádherný rozhled . Zákazníci mě nes***u a vedoucí je rád , že nemusí zaučovat někoho nového a kolegové také . Aparáty , které jsou rozvrtané patřičně zhodnotím a je na zákazníkovi , jestli do toho půjde , nebo ne . Nemusím se tedy do opravy pustit za každou cenu , protože mi nic jiného nezbývá . Mě nevadí dávat rozvrtaný aparát dohromady , ale naprosto mě dožere limitace , kdy zák. začne licitovat , kolik do toho je ochoten dát a tv. má k.o. zdroj , vodivý konc. horiz . , vadnou poj. v nap. vert. vyhořelou kor. podušky a pod. a za to vše do 1000.- . Aparát , který projde několika servisy a skončí u mě na stole , nemíním opravovat za dumpinkovou cenu . IvanAnonym píše:Když je to tak nevýhodný , tak proč se a neživíš se něčím jiným?