nekontastní obraz VIBRANT VM77SRDL

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
excellence

nekontastní obraz VIBRANT VM77SRDL

#1 Příspěvek od excellence »

Mám na stole 17" CRT monitor VIBRANT model VM77SRDL. Pokud je odpojený videokabel od PC, je na stínítku plně kontrasní modročervenobílý obrázek NO SIGNAL. Po připojení k PC obraz jako by mírně ztmavne, ztratí kontrast a je mírně celý do zelena. Po předběžném ohledání je uvnitř zuhelnatěný R325. Zatím jsem nic neměřil a dal na upload schema TATUNG VM77S, který je VIBRANTu velice podobný. Máte někdo s tímto typem monitoru zkušenosti? Uvítám konstruktivní příspěvky. 8-)
excellence

#2 Příspěvek od excellence »

Po delší časové prodlevě jsem opět trochu měřil a polaboroval s odloženým monitorem. Jak jsem psal již ve výše uvedeném příspěvku, monitor je plně funkční, když je odpojený videokabel z PC tak zobrazuje věrně barvy v hlášce NO SIGNAL. Po připojení k PC je vše do zelena. Všechny funkce s OSD chodí OK až na funkci COLOR. Při volbě této funkce v monitoru zacvaká relé a celý s obrazem nebo bez něj zamrzne. To se monitor tatvrdo zasekne - žádné tlačítko nefunguje pomůže pouze vypnutí 220V a zapnutí. Monitor je řízen procesorem MTV212AS32-44. Mám vážné podezření, že závada je v nakoplém softu procesoru. Zatím jsem jej nezkoušel zmrazit - příště (možná se soft rozjede na tu chvilku). Netoulá se někomu deska s tímto procesorem doma? Typy monitorů kde se procesor vyskytuje na 100% je VIBRANT typ VM77SRDL a TATUNG VM77S.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“