VEF 206
Moderátor: Moderátoři
VEF 206
Ďakujem.
Když jsem ti opravil název přijímače, už ti půjde vygůglit?
Lotyši, kteří toto rádio v Radiopagajibas Riga vyrobili, sice znak W znají, ale v azbuce neexistuje...
Zdraví Hill.
- frantajetel11
Za červeným nápisom máš dve instrukcie - No.1 a No.2
wendik píše:ps mam tyto radia 3 do sady a shanim prepinace hlavne ten červený sitovíí
Pleteš si "hovno s pitralónem" - VEF-ka žádný síťový vyp. nemá (je jen na baterie-buřty, s možností připojení síť. adaptéru 9V=).
Zapíná/vypíná se otočným vypínačem na potenciometru hlasitosti.
Kterou SELENU to vlastně máš
mi-ro píše:... VEF hrál na 6 monočlánků, tedy 9V. Jenže von bohužel hrál i na 4V a to už buřty tekly. Takže sežraný perka víka baterií i proti, a pokud to došlo dál, tak uhnilý želený nohy germaniovejch ruskej trandů. Jiný závady to neumělo. Pokud nějakej 🤐 nezapojil napáječ místo baterií.
Kecáš - ten vytečený sajrajt z buřtů tekl po spodní části DPS a důsledkem: sežrané "cestičky" spojů (to ještě ušlo), ale dále si ho "nasály" spodní mf. tráfka a v nich sežrané přívody cívek

- Přílohy
-
P1020655.JPG- (279.67 KiB) Staženo 533 x
A jak vidíš umělo - a kdybych jich taky hafo neopravoval, tak bych o tom nemohl psát - kapišto?
A vyčmajdané potenciometry HLASITOST - za ruské jsem používal teslácké TP281-100k/G - 60A. Hřídelku jsem patřičně zkracoval a plošku zapiloval.
Ještě teď jich mám dost v zásobě