Funai a kvazi poradte

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tommi22

Funai a kvazi poradte

#1 Příspěvek od tommi22 »

Koupil jsem v nemecku novou 37 cm Funai,mono zvuk ma osazeny filtry. Jsem v tomhle fakt jen absolutni laik.Myslim ale ze kdyz ma filtrovy zvuk tak tam pujde kvazi. Zapojil jsem napajeni zem a 12v,vstup mam pravdepodobne zapojit nekam do kanal.volice ale kam a vystup na filtr v tv ,ted ale nevim jestli na vstup filtru nebo na vystup.Poradi mi nekdo jsem uplna lama.Ale uz jsem jich pred lety par udelal ale vice mene nahodne.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Vidíš, a já myslel, že, když už se naučíš plavat, už to nezapomeneš.
Vstup kvaziku se připojuje na výstup z kanálového voliče IF - ne vždy tam ale je dostatečná úroveň signálu, i ve Funai býval mezi výstupem IF a filtrem OMF ještě jeden tranzistor, z jehož kolektoru lezlo nejméně o 10dB víc.
Výstup 5,5MHz z kvaziku se pak připojí buď na vstup nebo výstup filtru SFE, podle toho, kde to hraje líp.
Některé kvaziky mají na výstupu 5,5MHz jak při příjmu D/K, tak při B/G. V tom případě vstup původního filtru odpoj od výstupu z OMF a všechno bude zpracovávat ten kvazik.
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Diky zytra odzkousim
Tommi22

#4 Příspěvek od Tommi22 »

Tak jse mi to nedari .Neda se nejak vseobecne poznat ten vystup kanalovyho volice IF v ty tv jsou snad jen dva tranzistory a to u vstupu ,kdyz to tam napojim jak jsi psal tak nic.
miroja

#5 Příspěvek od miroja »

Neviem ci som spravne pochopil, ale zda sa mi, akoby si otvoril kanalovy volic ...
Sleduj spoje z kan. volica. Ten, ktory ide na PAV filter, alebo na tranzistor pred nim bude ten pravy (mozno tam budu dva spoje,pretoze niekedy je vystup z KV symetricky). To "IF" by mohlo byt aj pobliz toho pinu vytlacene.
tommi22

#6 Příspěvek od tommi22 »

To IF tam napsane neni na to jsem se koukal jako prvni ,ten KV ma 11 vyvodu takze mam sledovat ktery vede k tranzistoru a napojit ho na kolektor jak psal Hill
tommi22

#7 Příspěvek od tommi22 »

Protoze na zadnym pinu v KV mi to nehraje takze asi az po zesileni tim tranzistorem co
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“