2x2GB DDR3
Geforce gtx470 - tdp 200W
1x dvd-rw
core i5 730 = tdp 95W
asus p7p55
WD black 1tb 3,5" 7200rpm
z coho mi vychadza ze 500W zdroj je pre danu zostavu plne postacujuci. Zdroj podla stitku ma 2x 12V po 18A kazda, VGA papa z 12V a procesor tiez takze podla toho co udava vyrobca na zdroji to postacovat musi .
Prikon zdroja v idle stave je 147W pri plnom vytazeni CPU prikon stupne na 220-230W a pri sucasnom plnom vytazeni VGAcky to ukazuje 390-450W ale to je prikon takze pri ucinnosti ca. 85% ten PC realne odobera cca. 370W a teraz k problemu ,, PC sa pri plnej zatazi po cca. 10-20 minutach vypne a po 15 sekundach znovu zapne a bootuje do WIN samozrejme len ak je sucasne vytazena VGA aj CPU, teploty HW su v norme, zdroj je na dotyk teply mozno 40-50 stupnov viac nie
cize je možné že jednoducho kvalitný 500W zdroj je pre danú zostavu málo alebo moje vypocty niesu az tak spravne ?
Teda nie zeby som nechcel zobrat 600W fortron alen po dvoch tyzdnoch cakania kym bude skladom to zakaznika omrzelo a dozadoval sa 500W nakolko som mu to dal ako alternativnu volbu .
Je to cele nejake divne, doska sa chova stylom Power on after power failure, zdroj nevydava pocas tej plnej zataze ziadny nezvycajny zvuk, 12V vetva ma 12,06V a 5V vetva ma 4,98V - merane multimetrom na molexe nie hw monitorom
Zdroj anilen nema potrebu zvysit otacky ventilatora proste stale ide ticho a ani po takomto vypnuti a znovu zapnuti nieje horuci ani nic .
EDIT : nie zeby toto bol môj prvy poskladany PC ale teda s vykonom zdroja som problem nikdy nemal a ked som si pozeral realne spotreby danych komponentov tak s core i7 a 8gb RAM a diskami v RAID im to v testoch papalo okolo 470W tak ja nemam ani core i7 ani druhy disk ani 8gb ram ... som myslel ze teda problem nebude no zrejme ...