mám dotaz, strašně mě zajímá elektrotechnika, jenomže bohužel jsem vystudoval jiný obor. Chtěl bych se něco naučit, třeba jak detekovat závady na PC zdrojích atp. Nechci to dělat profi, ale spíš jen tak doma pro zábavu. Díval jsem se v nakladatelstvích po nějaké literatuře, jenomže ta většinou popisuje teoretickou část, kterou mám většinou nastudovanou z webu. Je mi jasné, že budu potřebovat vybavení, což zase takový problém není.
Zatím mám jen takový základ, který mě stačil na jednoduché výměny mechanických částí u mobilů, jako jsou tlačítka apod. Mám kombinovanou pájku s horkovzduchem, ultravuk,...
Jen k měření mě zatím stačil multimetr. Osciloskop klidně starší koupím, jenomže s osciloskopem jsem se učil jen v laborkách na střední a to pár hodin (už je to hodně dávno). Takže pochybuju, že bych třeba dokázal změřit nějakou charakteristiku...
Třeba netuším jak najít chybu v zapojení. Vadnou pojistku najdu
Můžete mě prosím nakopnout nějakým směrem, kde začít, popřípadě jakou literaturu koupit? Jedná se mi spíše o praktické měření.
Jen prosím nepište mi abych se na to vykašlal. Chápu, že tady bude asi každá rada drahá, ale učit se musíme pořád. Jo a vím kolik stojí nový zdroj, jen mě jde hlavně o tu radost když něco nefunguje a dal bych si to dokupy.
Všem předem děkuji.
Tomas