Panasonic SA-AK44 Prosba o pomoc
Moderátor: Moderátoři
Panasonic SA-AK44 Prosba o pomoc
Přihlásil jsem se na toto fórum abych poprosil o jakoukoliv pomoc s opravou tohoto stroje.
Přinesl mi ho kolega z práce na vyčištění laseru.Po prvním vyčištění věž normálně načetla a fungovala.Po zmáčknutí open a následovném close se nedělo nic.Rozhodl jsem se rozdělat mechaniku a vyčistit to pečlivěji.A pak to přišlo.Na displeji se zobrazuje "Take out disc" a celá věž přestala reagovat.Pokoušel jsem se nastavit nějak mechaniku,ale neúspěšně.Co je ale horší,majitel se smířil s nefukčností mechaniky a vzal si věž zpátky na používání jako rádio.Bohužel,dnes ji mám zas na stole s tím,že nevydá ani hlásku!Došlo k nějakému bloknutí koncáku či co.
Vypadá to,že je to nad moje síly,ale slušnost mi velí s tím něco udělat.Poprosil bych vás o radu,případně pokud by byl někdo ochoten ji za rozumnou cenu zprovoznit,byl bych povděčen.
Díky.
- Philip_Fry
Vež není "dead" úplně.Pokud vytáhnu páskový vodič z mechaniky,tak po zapnutí se objeví "changing" a po chvilce lze normálně přepínat na CD nebo DECK.Ale výstupní svorky jsou hluché,ani šum.Taky dle vyjádření majitele nesvítí některé knoflíky a nedrží čas.Snažil jsem se jít po napájení,ale bez celkového schematu se blbě hledá kde co má být.
- Philip_Fry
Jo a servisní manuál je normálně k nalezení na netu...
Konektor sluchátek je hluchý,rovněž tak optický výstup,a nefunguje ani aux.Zřejmě někde spadlo napájení,případně klekl ten mikroprocesor co to ovládá.
Manuál jsem našel pouze první díl.Pokud máš zdroj jinde,mohu poprosit?
- Philip_Fry
Každopádně jsem na to koukal.rovněž jsem tam stáhl na sa-ak33(což by mělo být hodně podobné) ale jak je to nasekaný na stránky tak se v tom nemožu nějak vyznat.Asi to nechám v práci vytisknout a poskládám to.Nicméně,pokud spadl koncák,ten mikročip nebo voltage regulator,tak se vyplatí koupit něco jiného.Už jsem koukal na netu po bazarech.
Myslím,že už žádnou věž na opravu nevezmu...
- Philip_Fry