mtajovsky píše:Tady se to také řeší ...
No tu to začalo od 🤐 a nakonec to možná ještě z té "Hvjezdné pjechoty" vytáhnem !
mtajovsky píše:Předpokládám, že na vedení "moje vedení" máte samostatný další vypínač, jinak by to nemělo smysl a svítilo by to pořád, že.
Moje vedení je stálé napětí při zapnutém motoru.
Vedení vlastních spínačů do interiéru se chci vyhnout.
mtajovsky píše:Takže nejjednodušší by asi bylo:
- do vedení "původní vedení" zařadit náhradní odpor, nejlépe však jinou žárovku stejných parametrů
Ano, to je poslední varianta.
U odporu si nejsem jist hodnotou vyhovující impulsům (dostatečně nízký odpor) i běžnému napětí (vysoký odpor/vysoká wattáž), vyvstávají problémy rozměrů, chlazení.
A žárovka, pominu-li prostor a chlazení, tak jakmile se spálí jsem v háji, auto bude hlásit chyby falešných žárovek.
Moje varianta (kdyby fungovala) má výhodu v zachování správné funkce detekce prasklé žárovky během svícení, jelikož relé přepne vedení na skutečné vlákno. Během vypnutých světel ale detekce zaniká.
mtajovsky píše:- zapomenout na původní vypínač mlhovek ovládající "původní vedení"
Také bych nerad, nejenom že moje drahá polovička auto používá také a tak celkově.
mtajovsky píše:- ve dne i v mlze použít přídavný vypínač
..no a ten nebude třeba, když to mám nastálo během zapnutého motoru.
mtajovsky píše:Stále nikdo nevysvětlil, jak to, že při vyšším napětí (spuštěný motor) se rele nepřepne.
Mluvíš mi z duše
Chtěl bych nejenom "mtajovsky" poděkovat, že jste se konečně chytli tématu namísto bezpředmětných připomínek, vy jste ti experti, které žádám o radu!