Mám počítačovou síť. Jeden PXC má brat jeden já jeden v pracovně s ocsiloskopem a ještě pracovní notebook. Všechny jsou sesíťovány s přístupek k internetu. Nyní jsem zjistil že mám málo místa na téměř všech discích a že na nich jsou téměř stejná data ( hudba , filmy atd.) která by stačila jen jednou. První nápad byl nějaký file server ale mít někde pořád běžící Pc se mi nezamlouvá. Pak jsem na internetu našel nějaký externí disk s ethernetovým rozhraní ale tam se mi tzas nezamlouvá cena. Neíte zda by šla udělat redukce z IDE popř. S-ATA na eternet? Nebo třeba kdybych koupil USB šuplík tak z USB na ethernet? Děkuji
Síťový HDD
Moderátor: Moderátoři
Síťový HDD
Mám počítačovou síť. Jeden PXC má brat jeden já jeden v pracovně s ocsiloskopem a ještě pracovní notebook. Všechny jsou sesíťovány s přístupek k internetu. Nyní jsem zjistil že mám málo místa na téměř všech discích a že na nich jsou téměř stejná data ( hudba , filmy atd.) která by stačila jen jednou. První nápad byl nějaký file server ale mít někde pořád běžící Pc se mi nezamlouvá. Pak jsem na internetu našel nějaký externí disk s ethernetovým rozhraní ale tam se mi tzas nezamlouvá cena. Neíte zda by šla udělat redukce z IDE popř. S-ATA na eternet? Nebo třeba kdybych koupil USB šuplík tak z USB na ethernet? Děkuji
Myslel jsem to překopat třeba co je rozhrani pr siťovou tiskarnu. Na jedne strane je USB nebo LPT a na druhe ehernet. Ćo by se stalo kdybych místo USB tiskarny dal šuplík s HDD?forbidden píše:Redukci PATA/SATA na ethernet tezko udelas, protoze ta redukce by musela mit alespon jednoduchej "operacni system". Tyto NAS mivaji treba nejakou osekanou, nebo specialni distribuci Linuxu.
Hmm takže sodruzi vyhrali. No asi složim nějaké staré Pc a udelam z toho i print server.forbidden píše:Vubec bys ho nevidel, i print servery maji neco jako OS. Ten je ale specializovanej jen na komunikaci s tiskarnou, pripadne ma v sobe treba jednoduchej web server pro konfiguraci. Pro praci s HDD bys ho musel kompletne prepsat.