Kotel Protherm Panther 24
Moderátor: Moderátoři
Kotel Protherm Panther 24
- Přílohy
-
SSCN0327.jpg- (57.7 KiB) Staženo 157 x
- feliz_navidad
BOBOBO píše:A nehrál sis jako zde : http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... t=protherm
Nehrál-můj problém nastal den ze dne,jinak mě unikají suovislosti s tímto:http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17908&highlight=protherm já řeším ohřev- neohřev TUV.Dnes prověřím podmět od fetiz_navidad ten vypadá nadějně.
- feliz_navidad
feliz_navidad píše:Čidlo je NTC, tuším 10kOhm při 25C, ale to nevím z hlavy přesně. Dá se koupit asi za 300-400,- tam, kde prodávají věci na kotle Protherm. Funkčnost kotle se dá vyzkoušet připojením odporu cca 10-30kOhm místo čidla TUV. Pokud je elektronika O.K., kotel by měl začít ohřívat TUV.
Děkuji jdu potom jako "ohař" snad to bude to čidlo!!!
- Přílohy
-
NTC čidlo-tabulka hodnot0001.JPG- (243.34 KiB) Staženo 364 x
ddt017277 píše:feliz_navidad píše:Čidlo je NTC, tuším 10kOhm při 25C, ale to nevím z hlavy přesně. Dá se koupit asi za 300-400,- tam, kde prodávají věci na kotle Protherm. Funkčnost kotle se dá vyzkoušet připojením odporu cca 10-30kOhm místo čidla TUV. Pokud je elektronika O.K., kotel by měl začít ohřívat TUV.
Děkuji jdu potom jako "ohař" snad to bude to čidlo!!!
Takže-vadné čidlo odskoušeno potenciometrem běží,doufám že ho v Bně seženu.Velké díky feliz_navidad,Děkuji
- feliz_navidad
feliz_navidad píše:Není zač. Pokud čidlo neseženeš, a bojler má ještě klasický termostat, lze místo čidla použít dva odpory v sérii, (22k a 2k2), k tomu 22k paralelně rozpínací kontakt termostatu a funguje to pak jako klasický bojler ovládaný ručním termostatem.
Termostat tam není,ale spíš bude problém čidlo vytáhnout zkoušel jsem tahat nějak se to nehne.Asi tam něco nastříkám pro uvolnění v nejhorším připadě odvrtat.
Doplnění,NTC čidlo 220kč parametry-12.5kohmů při 20 stupňu C