Klidový odběr auta - hledám pomoc pro invalidu (ZTP)
Moderátor: Moderátoři
Klidový odběr auta - hledám pomoc pro invalidu (ZTP)
Jedná se o invalidu s průkazem ZTP, má Felicii, která je jeho téměř výhradním dopravním prostředkem, ale vybíjí mu baterku takovým tempem, že za 3-4 dny odstavení už nenastartuje. V servisu mu nebyli ochotní pomoct, řekli mu, že žádnou závadu nenašli, baterka je přesto po několika málo dnech opět prázdná. Zatím to řeší odpojováním kostry od baterie, což ale samozřejmě není moc košer.
Sám to mám příliš z ruky, jinak bych se k němu vypravil sám - je potřeba projít instalaci, změřit klidové odběry jednotlivých větví a pokusit se aspoň najít, co je tím nezvaným žroutem. Je možné, že v autě je udělaný nějaký starší bastl, který se poondil a bude ho potřeba odstranit nebo opravit. Já o tom autě víc nevím, detaily si bude dotyčný muset zjistit sám přímo na místě. Potom už snad už servis bude ochotnější pomoct (ZTPéčkaře musejí ze zákona dělat přednostně, z toho samozřejmě nejsou vůbec odvázaní a odbývají to jak jen to jde), případně bude možné pomoci na místě bastlířským zásahem.
Kontakt je buď mailem sadraj z@vin@č volny.cz (bez mezer) nebo na Skype "sadrajsadraj".
Díky předem všem ochotným a schopným pomoct.
A kutilmile - nelituju tě
Re: Klidový odběr auta - hledám pomoc pro invalidu (ZTP)
- Quest
Můj příspěvek k problému je ten, že v půl roku staré, nové Felicii také nevydržel akumulátor v nabitém stavu ani jeden týden. Příčinou byl prach a další nečistoty v zásuvce zapalovače cigaret, které občas zvlhly a vytvořily vodivý můstek mezi kostrou a středovým kontaktem, který je v tomto případě jen několik mm vzdálený. Naštěstí k určení diagnózy stačil nos.
A k těm dynamům - dynamo by vůbec nedokázalo utáhnout dnešní auto v městském provozu, protože dává výkon až od otáček, které by v dnešním autě vůbec nedosáhlo nebo jen na dálnici. Přebíjet baterku nabíječkou je taky pěkná zhovadilost, protože jí stačí "ke štěstí" už jen ty proudové nárazy od alternátoru po startu. Pokud baterku budeš přebíjet, budeš jí ubližovat ještě víc. Zasulfátované desky se ošetřují jinak - ale přebíjením rozhodně ne.
A jinak díky všem za pomoc, naštěstí už se mi ozval známý z jiného fóra, shodou okolností pražák - na tu zatrápenou feli se zajede podívat.