Kreslení elektrotechnických schémat

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Aqarel
Kontaktovat uživatele:

Kreslení elektrotechnických schémat

#1 Příspěvek od Aqarel »

Zdravím,
ve firmě vyrábíme několik kusů nn rozvaděčů ročně (cca 10 - 20). Jako malá firma si nemůže dovolit, žádný dražší software. Doteď se schémata kreslili v Kicadu :? .

Chtěl bych se zeptat jestli neznáte nějaký soft pro kreslení liniových schémat. Nutnost je automatický popis signálu při přechodu na jinou stránku (tedy strana a souřadnice, kam signál pokračuje). Možnost vytváření vlastních komponent. Vygenerování kusovníku, nebylo by špatné možnost navržení mechanického rozložení komponent v rozvaděči. Ideálně freeware popř. s max. cenou za licenci cca 10 000 ,-

Pro představu. Rozvaděče obsahují cca většinou zdroj, PLC, počítač, několik modulů naši elektroniky, switch. Takže relativně malé rozvaděče.

Děkuji
Šílený web šíleného člověka, jak mi kdosi řekl: The Imaginary World - imaginaryworld.xf.cz
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Zkus tohle, jestli by to nestačilo: http://www.oez.cz/sluzby/vypoctovy-program-sichr
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od CZJKP1 »

Já znám Orcad, formicu.

Ale umím jen s eagle, např. Eagle + crack = full pirate edition version

:-D :-D

ale to je asi něco jiného :-D
Aqarel
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Aqarel »

to Hill: koukam zkousim, ale tenhle program je urcen pro trosku jineho nez potrebuji,

ja potrebuji nakreslit liniove schema celeho zapojeni rozvadece, hledam levnejsi (idealne free) variantu programu Eplan Electric P8

nahodou nezkousel jste nekdo Eplan education verzi? Chtel jsem ho vyzkouset v ramci me bakalarky, zaregistroval jsem se a zatim mi stale neposlali registracni kod, na emaily nereaguji, takze jsem z toho takovy trochu uz nestastny

jeste jeden dotaz :], nemohli byste doporucit knihu, URL, kde jsou pravidla pro kresleni liniovych schemat?

diky
Šílený web šíleného člověka, jak mi kdosi řekl: The Imaginary World - imaginaryworld.xf.cz
Honza_dy

#5 Příspěvek od Honza_dy »

Koukni na stránky firmy elmer Jejich SchemataCAD teď zkouším a nevypadá to zle.
Odpovědět

Zpět na „Software“