Návrh stabilizovaného zdroja 19V/9,5A

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Marcelto
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marcelto »

A určite tie skúšky nebudem robiť no notebooku ! To môže robiť len neznalí pako ! Ten zdroj pôjde na notebook už riadne otestovaný pod plnou záťažou po dobu min 10hod ja mám svoje normy hodne tvrdé ! :D
Čo ta nepáli nehas ! :wink:
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

S jednym 4,5A to nejde? Pripadne skus zohnat 7A.
Marcelto
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Marcelto »

Zatiaľ som na skúšku prerobil 200W AT zdroj čo si myslím bude bohato stačiť, lebo aj originál zdroje sú predimenzovane než v skutočnosti notebook potrebuje, len ho zatiaľ nemám otestovaný pod záťažou lebo som si neuvedomil jednu skutočnosť a to že čo vlastným 24V/55W žiarovky tak to že za studena majú malí odpor a ako náhle tam pripojím dve paralelne tak mi zdroj vypne z preťaženia skúsim ich pripájať po jednej alebo ich prv obmedziť odporom alebo mosfetom a potom až sa rozsvietia tak preklenúť vypínačom do plna sám som zvedavý aký maximálni prúd z toho dostanem pri zaťažení cca 2A napätie spadne len o nejaké myli volty, dnes som toho viacej nestihol zajtra budem pokračovať.
Marcelto
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Marcelto »

Tak test bol úspešní, záťaž 10A napätie padlo na 18,88V ale aj to asi kvôli úbytku na vodičoch na odskúšanie som použil 1mm2 a boli teplé, wattmeter mi ukazoval odber zo siete 230W, po dvoch hodinách skúšania som sa rozhodol testovanie ukončiť, napätie, prúd, odber a teplota stále rovnaká nič sa nemenilo ani zdroj sa neprehrieval z ventilátora fúkal skoro studení vzduch, zvlnenie som nemeral ale predpokladám že bude dobré, ak budem mať zajtra čas tak skúsim pripojiť notebook.
Marcelto
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marcelto »

Tak notebook už funguje na upravený AT zdroj, wattmeter ukazuje v priemere okolo cca 100W ale sem tam to skočí aj na 140W je jasné že ak sa pustí nejaká aplikácia čo bude využívať procesor a grafiku tak pôjde určite spotreba hore, všetko ukáže čas ako to bude fungovať ale po včerajšom testovaný vtom nevidím problém prečo by to nemalo fungovať.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“