Kdo chce býti důchodcem ?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdo chce býti důchodcem ?
http://www.novinky.cz/finance/225318-po ... tovne.html
Abych to shrnul:
Platím zdravotní pojištění, ale musím platit i u doktora, co brzy stejně nebude.
Platím sociální pojištění, ale nedostanu (skoro) žádný důchod.
Platím si nemocenské pojištění, ale nemocenskou dostanu až 22.den nemoci. Nesmím si platit víc, než odpovídá platbě na sociální pojištění, tudíž NESMÍM mít vyšší nemocenskou, jinak musím doplatit i sociální pojištění.
Spořím si POVINNĚ na důchod, ale úspory nejsou moje.
Co mě to jen připomíná...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
BTW: Kdosi od socdemáků měl prohlásit, že jestli vyhrají volby, tak spoření do soukromých fondů zruší.
A včera jsem četl (doma mám odkaz) že nějaký finanční expert prohlásil že ten důchodový systém co se tu teď zavádí už měli v jiných státech a tam se neosvědčil.
Tiše jsem doufal, že následkem akce "Děkujeme, odcházíme" padne vláda.
- radekrd
- Kontaktovat uživatele:
Yarda1 píše:Co jsme si v ´89 vycinkali a loni potvrdili ve volbách, to máme. Mladí, jste rádi, že jste přemluvili staré, aby nevolili levici?
BTW: Kdosi od socdemáků měl prohlásit, že jestli vyhrají volby, tak spoření do soukromých fondů zruší.
A včera jsem četl (doma mám odkaz) že nějaký finanční expert prohlásil že ten důchodový systém co se tu teď zavádí už měli v jiných státech a tam se neosvědčil.
Tiše jsem doufal, že následkem akce "Děkujeme, odcházíme" padne vláda.
Je naivní si myslet, že za vlády levice by bylo lépe. Jde jen o to, kterým směrem se bude loupit.
Zatím to řeším penzijním připojištěním, které si budu moci vybrat v 60 letech. Ale že bude v roce 2040 ještě důchod, o tom si nedělám iluze. Takže alespoň něco šetřím. Otázka ale je, jestli není nakonec nejlepší moc nešetřit (kdo ví jakou cenu budou mít ty peníze za 30 let?) a užít si pořádně života dokud ten život za to stojí. A než být potom starý, nemocný, nesoběstačný, nechat se opečovávat jak malé dítě, bez možnosti si vydělat nějaké peníze sám, tak to radši zavčasu zabalit a neotravovat tady. Přinést ze sklepa trafo z mikrovlnky, sekundár zapojit ruka-ruka, primár do sítě a KONEČNÁ, VYSTUPOVAT
Myslím že za bolševika jsme se lépe NEMĚLI. Vždyť nakupujeme ve velkém, vozíme se v autech, cestujeme do ciziny a ještě nadáváme. Že ti nahoře kradou ve velkém, ono se kradlo vždycky a bude, a žádný režim to nezmění. Kdyby nepřišly změny po roce 1989, tak by se tehdejší ekonomika postupně zhroutila úplně.