Z čeho jsou LCD krystaly?
Moderátor: Moderátoři
Z čeho jsou LCD krystaly?
- Artaban001
+ netoxické
+ nemutagenní
+ nekarcinogenní
+ nemají vliv na ve vodě žijící organismy
- při velkých koncentracích mohou způsobit korozi
- některé nejsou snadno biologicky rozložitelné
Jinak řečeno: Při zacházení s tekutými krystaly není třeba žádných zvláštních opatření. Kdo má zájem o samostudium, viz například http://web.archive.org/web/20071221080211/http://www.merck.de/servlet/PB/show/1111930/Vortrag_Tox+092002.pdf
mi-ro píše:kterého bude všude plno a tak se stane lehce dostupným materiálem pro každého
Aby ses nedivil, mám pocit že přichází doba jednosměrných kontejnerů pro tříděný odpad typu spotřební elektronika (červené), kam konzument vhodí odpad, který mu nic neříká, a kde je žádoucí aby ven nešlo snadno nic a nejlíp, kdyby to kutilovi s recyklátorsko-sběratelskými choutkami rovnou zlámalo ruku. Výrobci spotřebky budou mít určitě zájem na co nejdůkladnější anihilaci zboží, aby z toho nikdo netěžil a teď půjde o to, na čí stranu se postaví referenti pro odpadové hospodářství... myslím že už jsou zorientováni
Ale přiznám se, že jsem uvnitř toho kontejneru nebyla, třeba je tam nějaký důmyslný přehazovací mechanizmus napájený z těch vhozenejch baterií.
Cituji: ...V Plzni jsou umístěny nejnovější verze kontejneru s otočným bubnem, který zamezuje případným krádežím....
Andrea píše:Nejlepší na těch červených kontejnerech je ta kravská velikost, z toho vhazovacího mechanizmu usuzuju na asi tak čtvrtinovou objemovou využitelnost. Asi to vyrábí firma nějakého kámoše toho, kdo o tom rozhoduje.
je ten červenej kontejner aspoň ekologicky free a cool?
Životní prostředí se musí chránit bez ohledu na oběti v lisovnách plastů
V dalším levelu budou kontejnery na 3f přípojku 20 kW, budou obsahovat drtičku a leptací lázně a IP kameru na ty, co by si chtěli mezi sebou domlouvat odebrání vyhazované elektroniky ještě před vhozením do drtičky.
EUsoudruzi, podtrhovat prodej nového čínského zboží si nedáme!
Tady se zrovna rodí hezká technokratická totalita.