Jde použít digitální satelit jako settopbox

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Bren

Jde použít digitální satelit jako settopbox

#1 Příspěvek od Bren »

Chtěl bych se zeptat. Standardně mám satelitní přijímač Koscom SDF 3510. V současné době nám zateplují dům a dělají nové balkony. Takže jsem byl nucen z balkonu antenu sundat a tudíž mi nejede. Máme už v STA digitál připojený, ale nechci vyhazovat peníze za klasický settopbox, proto jsem se dovolil zeptat, zda-li to nepůjde nějak použít.
Je to tady tento http://www.koscom.estranky.cz/clanky/SDF-3510.html
Děkuji za radu
dalik

#2 Příspěvek od dalik »

Nepůjde. Settopbox s nahráváním na USB stojí od 600,- korun, to snad ani vyhazováním peněz nazvat nejde :-)
Líp už bylo.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od workhard »

Je tam málo programů. Až balkony dodělaj, vrátil bych satelit nazpět :wink: .
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

workhard píše:... Až balkony dodělaj, vrátil bych satelit nazpět :wink: .

U nás už je pak zpátky na balkonech nechtějí - zato dělají centrální rozvody (ze střechy do bytů) ze dvou parabol - ASTRY 19°/23,5° a Intelsat 10-02 1° (Digi/cigi) :roll:

Bren píše:... Standardně mám satelitní přijímač Koscom SDF 3510. ... Je to tady tento http://www.koscom.estranky.cz/clanky/SDF-3510.html

Nj - když ty sis ho stejně kdysi koupil na EMU "cigánů", to sis měl rovnou koupit nějaké COMBO (DVB-S i DVB-T v jednom) - a neměl bys teď co řešit :roll:
Honza - kokúň

#5 Příspěvek od Bren »

Já jsem si to myslel. Co nadělám...budu muset koupit settobox. Co nadělám. Děkuji za informaci. Ano jelo mě to EMU. Ale myslím, že to není špatné zařízení, byť má něco za sebou.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mourek »

Na zateplený baráky majitel nebo společenství vlastníků obvykle nepovoluje montáž čehokoli . Pak by z baráku byl ementál. No a střecha to samý.
Bren

#7 Příspěvek od Bren »

No, ale v dnešní době, kdy jsou všechny programy placené...museli by to řešit. Navíc je to můj byt a platím si i zateplení. Takže když to dělalí pro mě a já si je platím tak by mi měli umožnit pověšění satelitu na ten balkon. No aspoň si myslím. :lol:
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Bren píše:Já jsem si to myslel. Co nadělám...budu muset koupit settobox. Co nadělám. Děkuji za informaci. Ano jelo mě to EMU. Ale myslím, že to není špatné zařízení, byť má něco za sebou.

Ano - vcelku dobrý sat-rec. - ale zřejmě se té koupi sexboxu stejně nevyhneš :wink:

Bren píše:No, ale v dnešní době, kdy jsou všechny programy placené...museli by to řešit. Navíc je to můj byt a platím si i zateplení. Takže když to dělalí pro mě a já si je platím tak by mi měli umožnit pověšění satelitu na ten balkon. No aspoň si myslím. :lol:

Tuším je v nějakém zákoně, že pokud ti majitel baráku "neumožní" příjem, o který máš zájem (není součástí STA a v rozvodech baráku), měl by ti umožnit instalaci vlastního zařízení (pokud to po tech. stránce jde).
Ale z praxe je zřejmé, že většina majitelů nemovitostí "dělá všechno pro to", jak by ti to znemožnili (podmiňují si to zpracováním projektové dokumentace - k té instalaci pitomého talíře, .... ) - až tě nakonec od záměru odradí :cry:
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od Bren »

To jo. Já jsem majitel baráku. Ale vzhledem k tomu, že nevím jak budou balkony vypadat...možná to budu muset řešit jinak. Když už píšu, napadlo mě, když bych si pořídil dvou tunerový set top box ...můžu připojit 2 TV, ale asi obě jednou se stejným programem nebo se to dělá jinak. Jestli by šli na to připojit 2 nezavisle na sobě TV.
fredis

#10 Příspěvek od fredis »

Tuším je v nějakém zákoně, že pokud ti majitel baráku "neumožní" příjem, o který máš zájem (není součástí STA a v rozvodech baráku), měl by ti umožnit instalaci vlastního zařízení (pokud to po tech. stránce jde).
Pokud si pamatuju, tak ano, ale týkalo se to pouze veřejnoprávních programů, tj Č T1 a ČT 2.... :cry: :cry:
kokun

#11 Příspěvek od kokun »

Bren píše:To jo. Já jsem majitel baráku. Ale vzhledem k tomu, že nevím jak budou balkony vypadat...možná to budu muset řešit jinak. Když už píšu, napadlo mě, když bych si pořídil dvou tunerový set top box ...můžu připojit 2 TV, ale asi obě jednou se stejným programem nebo se to dělá jinak. Jestli by šli na to připojit 2 nezavisle na sobě TV.

Set-top-boxy se dvěma tunery samozřejmě existují a jsou určeny většinou primárně tak, že jeden tuner je určen pro TV a druhý pro video případně pro interní HDD ( v případě PVR ).
Takže ke každému TVP raději samostatný STB - už snad i proto (možná, že "dvojitý" existuje - vygoogli si!), že při dnešní kvalitě těchto zařízení, bys při jeho poruše přišel naráz o příjem na obou TVP :cry:
A když ten nejlevnější stojí dnes pod 600,-peněz, tak nvm, co ty (jako majitel baráku !!!!!!!!!!!!! ) ještě špekuluješ :?:
Asi bych nechtěl být tvým podnájemníkem .....
A nepíšeš to blbě? - nejsi jen vlastníkem bytu :?:

A taky ti zřejmě bylo zatěžko, hodit si do Googla např.: settopbox pro 2 tvp -
- vypadne ti: Přibližný počet výsledků: 12 300 (0,22 s) 8O :cry: :lol:
Honza - kokúň

Zpět na „DVD, VHS, SAT “