Hledám někoho na opravu zdroje

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaraa

Hledám někoho na opravu zdroje

#1 Příspěvek od Jaraa »

Hledám někoho z okolí Uničova kdoby mi opravil zdroj k notebooku. Zdřejmě se jedná o vadný kondenzátor.
alles

#2 Příspěvek od alles »

pardon, ale myslím že člověk který je schopen závadu diagnostikovat by měl být zároveň schopen jí i opravit? :)
U těchto zdrojů se většinou při rozborce poškodí krabička tak že to nejde moc slepit zpět... díky tomu je servisovatelnost mizerná...
edit: osobně žasnu nad lidmi kteří určují vadné součástky bez porušení pečetě...
taky bych zvážil zda oprava bude rentabilní, hlavně z hlediska hodinové sazby takového opraváře...
Jaraa

#3 Příspěvek od Jaraa »

Ono to v tom zdruji jako by cinká , cvaká. Tk jsem uvažoval co to asi je.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Cvakat a cinkat může i rozstřelená úplně jiná součástka - třeba pouzdro tranzistoru. Tvoje křišťálová koule musí být opravdu echt kvalitní, když pozná přes nerozdělaný futrál materiál cinkajícího střepu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Cvakat to moze preto, ze mas skrat na vystupe - spravidla v kabli v mieste, kde vychadza zo zdroja.
Kto ma skusenosti, ten vie aj tieto lepene zdroje rozobrat tak, ze poskodenie je minimalne (a nasledne zlepit).
ACDC

#6 Příspěvek od ACDC »

Ja na rozdělání tokových věcí používám mini řezný kotouček do modelářské vrtačky.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Já na to používám pilku na železo. Samozřejmě rentabilnost opravy je k ničemu. Nový univerzální zdroj přijde na 6 stovek a oprava nastejno. Takže oprava jen pro sebe a pro zjištění závady.
Jaraa

#8 Příspěvek od Jaraa »

Díky všem za informace.
Jára
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Řezání těch zdrjů je k ničemu pak vznikne mezera a blbě se to lepí. Jde to rozebrat správným nasílím a často pak dát i dohromady tak aby to nešlo poznat. Pevnost spoje je pak stejně narušena takže pro zákazníka bych to nedělal- osobně mám takoto opravený :wink:
Internet - metla lidstva
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze ked sa da po celom obvode sekundove lepidlo, tak to bude drzat dobre. Niekedy to ani z vyroby nedrzi prave najlepsie.
rezis

#11 Příspěvek od rezis »

Já mam z toho lepidla strach. Ono je hodně tvrdé a stalo se mi po pár pádech, že se to rozlítlo. Mám to staženo izolační páskou na dvou místech + lepeno. Když povolí lepidlo páska to udrží pohromadě. použil jsme černou takže nejde ani poznat
Internet - metla lidstva
Jaraa

#12 Příspěvek od Jaraa »

Mně se takhle rozlepil zdroj k plestejsnu, tak jsem to stáhl lepicí páskou.
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Rozříznutí je v pohodě. Spojí se to stejně potom epoxidem a drži to fest.
hafca

#14 Příspěvek od hafca »

Pokud se zdroj vejde, pak používám trošku lepidla a pak smršťovací bužírku. Ta je zvlášť výhodná, pokud zdroj dlouho odolával rozebrání a je okousanej od nástrojů.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Jaraa

#15 Příspěvek od Jaraa »

nešlo by to naleptat acetonem a po té to k sobě přiložit? Aceton naleptá plast který se následně slepí.
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“