Lampa - Bioptron Pro
Moderátor: Moderátoři
Lampa - Bioptron Pro
Napájanie halogénu zaisťuje TOP249Y, ktorý je odstrelený. Zapojenie približne sedí s katalógovým, v spätnej väzbe s TL431. Ešte je tam časovač s 555, 3 logické obvody, mosfet na spínanie halogénu.
Keďže mám obavy riadiaci obvod len tak vymeniť (aby znova neodišiel), obraciam sa na Vás tu na fóre. Na filtračnom konde je 300V.
Tak po výmene riadiaceho obvodu pri skúšaní cez 40W žiarovku s odpojenou záťažou sa to správa divne. Po zapnutí žiarovka chvíľu bliká, potom prestane, na výstupe skoro nič. Iba počuť krátke pulzy v cca 2s intervaloch, akoby bol obvod v skrate.
Dakujem za príspevky.
O tom tu už bola diskuzia. Kto tomu verí a má dosť penazí na vyhodenie, nech tie predražené neúčinné somariny kupuje.mi-ro píše:... Přece tam za těch 10 litrů musí něco být ne? Jinak stejného efektu dosáhneš když koupíš 12V halogen s reflektůrkem za 30,- Kč a před něj pak dáš polarizační folii z jakéhokoliv vadného LCD, ta je zadarmo.
Zameral som sa na spätú väzbu s TL431. Na vystúp som pripojil 12V zo stab. zdroja. Na C referencie je len 1,85V. Na R je 2,5V. Celé to kmitá to na 450kHz, čo by asi nemalo. Pritom referencia je dobrá, skúšal som ju vymeniť, ale s rovnakým výsledkom.
Keď skúšam obvod na funkčnosť, pri prepojení R+A, napätie na K stúpne na 12V. A pri prepojení R+A napätie na K stúpne na 2,5V. Takže TL-ko musí byť OK.