Ma cenu zamenit Athlon XP 2200+ za XP3000+

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Ma cenu zamenit Athlon XP 2200+ za XP3000+

#1 Příspěvek od robo »

Pc sestava: Procesor Athlon XP 2200+, deska MSI MS 6712, pamet 512MB, grafarna GF 4 MX440, 128bit a net UPC 10Mb, os Windows XP. Moje draha polovicka furt vrci ze ji na facebooku strasne pomalu jedou hry. Kdyz to testne u kamaradek, tak je to u nich lepsi. Taky tu hru hraji. Nevim co tam maji za pc ci net. Abych uz mel pokoj, slibil jsem ze s tim neco udelam. Koukal jsem jak to jede ci spise nejede. Vytizeni procaku bylo pri hre 100procet, obcas to spadlo o par jednotek dolu. Je videt ze tahle sestava jede na doraz. A prosim o radu. Je mozne tohle vylepsit aby to jelo trosku obstojneji. Treba zamenou toho procesoru. Nebo se na to vy*rat, vzit love a postavit neco lepsiho, s novych dilu. Me to pc, co na tom delam, staci, a pokud by na teto sestave fungoval lip i facebook, hra, tak neni potreba noveho pc a ja budu mit doma klid /mozna/ :D Dik
p32

Re: Ma cenu zamenit Athlon XP 2200+ za XP3000+

#2 Příspěvek od p32 »

robo píše: Je videt ze tahle sestava jede na doraz.

Jo, napsal jsi to hezky :lol:
Na procesor se asi vykašli. Půjč si paměť 1GB a zkus ji tam přidat spolu s nějakou lepší VGA kartou. GF MX440 je opravdu asi to nejhorší co je vidět na hrách. :wink:
Pak teprve zjistíš, jestli to sběrnice bude stíhat a jestli se tam vyplatí dát i lepší CPU nebo to stopnout a dát tam novější sestavu.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Nejake doporuceni ohledne grafarny do AGP.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Grafika ti pri sprostych flashovych (ci ake su to) hrach nepomoze.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Robo, do AGP slotu už se modernější grafárny ani nedělají - koupit jdou jedině výběhy nebo něco z druhý ruky. Doporučím koupit něco do PCI, případně PCI-Ex slotu (pokud to Tvoje mámoprkno vůbec PCI-Ex má) - samozřejmě i tu RAMku bude dobrý posílit, 1GB je dneska minimum. A to i na skoro 5 let starým mámoprkně, jako mám třeba já - "Aušus" M2N-E, až donedávna jsem "jel" na 1GB, dokud jsem v listopadu nepřešel z W-XP na W-7 a ty aspoň 2GB se nestaly víc než nutný.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mikollar

#6 Příspěvek od mikollar »

rnbw píše:Grafika ti pri sprostych flashovych (ci ake su to) hrach nepomoze.

Najnovsia veriza tej prasaciny :roll: uz podporuje aj HW akceleraciu GF kartou ako sa nepletiem
robo

#7 Příspěvek od robo »

Ta hra je na adobe flash. Treba cityville. Pri nacitani to je na stovce. pak se to uklidni okolo 88 procent zatizeni. Jakykoliv pohyb ve hre, a jsem na 100. Kdyz si pustim operu s 20zalozkama,bez FB tak po nacteni je opera plne funkcni. Pc zvladne prehravani na youtube, ct 24, avi. Cinnost na pc je ruzna. Jen hry ne. Tu hru z FB jsem zkousel spustit v ruznych prohlizecich. ale bez vaznejsi zmeny.
Deska ma pouze agp slot. Takze jedine pouzit nejakou starsi grafiku. Nektere starsi grafarny do AGP jsou i dneska technicky na solidni urovni a daji nafrak low end kategorii karet do PCIe. To si myslim.
stanimir

#8 Příspěvek od stanimir »

Také bych jako první doporučil zvednout RAMku 512MB je málo.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Hele, Robo - dá se říct, že skoro všecko od Adobe je žrout RAMky. Už jen proto jsem Readera i Flaškoplayera vyházel z kolonky "Po spuštění" - komp je hnedle o poznání rychlejší. Pokud Tvoje polovice musí hrát zrovna tyhle flaškový ptákoviny, přesvědč ji, že bez pořádnýho bloku RAM to jednoduše nepůjde. A nebudeš jí přitom lhát. W-XP sice umějí alokovat jen asi 3,7GB RAM (teda 32b verze, 64b umí víc - tu ale asi doma neprovozuješ), takže když osadíš 4GB, budeš už za hranicí využitelné kapacity. Ale to 1"giga" je dá se říct na "moderní" weby s přemírou "flašek" doslova nutnost... Zkus dohledat na netu specifikaci toho Tvýho mámoprkna, jestli umí 2-channel RAM - pak bys měl výhodnější použít paměť rozdělenou na 2 stejné půlky, například 2 x 512 nebo 2 x 1024 - je to rychlejší kombinace, než "jednosektorová" paměť. Ale vždycky v takovém případě platí, že takto dělené paměti musí být všechny osazené 1) stejné značky a typu a 2) stejně rychlé - jak frekvencí paměťové sběrnice, tak přístupovou dobou. Nejvýhodnější je kupovat takové paměti všecky najednou.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
cryo6930

#10 Příspěvek od cryo6930 »

EKKAR píše: Doporučím koupit něco do PCI, případně PCI-Ex slotu

To s tím PCI byl omyl že???
Jinak 512Mb ram je pro XP opravdu málo.
robo

#11 Příspěvek od robo »

Tak s tou pameti je to jasny. IE spusteni FB, z fyzicke pameti 523760 kB k dispozici cca 165....kB. A kdyz se nacte hra, tak zustane k dispozici cca 87125kB. Sezenu nekde pamet pokusim se sehnat 2GB, nejradeji, to uz by melo dostacovat. Deska podporuje DDR1 333MHz a v kseftu maj 400MHz, coz by nemelo vadit. Pokud se pletu, prosim o opravu. A pak prijde na radu grafika. Jen kterou. Prosim o typ na co se zamerit. Dik.
kejki

#12 Příspěvek od kejki »

Nebo se na to vy*rat, vzit love a postavit neco lepsiho, s novych dilu

Nevrazil bych do toho už ani korunu.

Bohužel, jakmile nestačí RAM, pokud je tam původní disk, je nechutně pomalý. Nenašel jsem, jestli 2GB RAM jsou maximum desky nebo na slot, to si ještě prověř. A po těch letech zkontroluj chladící pastu, chladiče a ventilátory.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

2GB je nejaky nezmysel. Kedze DDR DIMM moduly su najviac 1GB a doska ma 3 sloty, tak by maximum malo byt 3GB.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jirka »

V AGP provedení moc na výběr už není.
http://www.alza.cz/graficke-karty/dle-r ... 843654.htm
Nejvýkonnější z nich je asi Radeon HD 4650.

Do starší sestavy bych tu grafiku ale nechal namontovat v PC prodejně (servisu) i s vyzkoušením. Bývalý kolega totiž taky upgradoval grafiku a měl s tím pak velké problémy - občasné výrazné zpomalení a pády systému. Zkoušel snad vše včetně silnějšího zdroje, větší RAM, a nic. Asi nějaká nekompatibilita. Procesor byl AMD, deska něco z řady K8N Neo... od MSI.
PCmaniac99

#15 Příspěvek od PCmaniac99 »

Já jsem nedávno upgradoval z AMD Athlon XP 2200+ 256kb cache na XP 3200+ 512kb chache (ten nejvýkonnější athlon) k tomu mám 2GB ram DDR400 Kingston v dual channel a grafiku radeon x1600pro 256mb AGP8x a hry na FB mi jdou stejne pomalu.... prý nej. grafika do AGP je asi radeon X1950pro a nebo pak asi neco z řad HD ale tam se neorientuji....
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“