Kdo chce býti důchodcem ?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- vládě se dokonale podařilo poštvat národ proti doktorům. Ano. Až mě to děsí, jak jsou lidi manipulovatelní. Vždycky se najde někdo, kdo se bude cítit jako "oběť", jde o to, jestli reálná nebo jen imaginární jako teď. Aspoň si udělali na odděleních pořádek.
- doktoři opravdu nechtěli odejít, protože jinak by se logicky třeba v Německu zvedl zájem o toto zaměstnání, což se nestalo. Co si neuvědomili je to,že opravdu jim zpětvzetí po platné výpovědi nikdo zaručit nemůže.
- je to celý hra - a pár pěšáků to opravdu odnese, jako v šachu. Možná i nějaký střelec či kůň.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:K prvnímu bodu. Vláda nikoho nepoštvala - doktoři tuhle akci vymysleli a provedli...
Je to věc názoru - pořád slyším, jací jsou chudáci třeba hasiči, že těm se bere a lékařům přidává. Takticky se ale zamlčuje, že lékaři jsou placení z úplně jinýho balíku peněz. Není to tak trošku manipulace ?
Jinak, že doktoři nechtěli vlastně odejít je naprosto jasný. Drtivá většina z nich by místo v zahraničí ani nenašla. Byla jen chyba vlády, že jim uhýbala. Nakonec by s prosíkem přišli skoro všichni zpátky. Kdo do zahraničí chce, jde a nedělá kolem toho povyk. Ten humbuk kolem toho nadělaly média poněvadž je to jejich chleba a opozice, který to prospělo. Veškerý krizový scénáře byly nanic, protože každý normálně myslící člověk věděl, že vlastně nic nehrozí, že to jenom zkouší, jestli na to vláda skočí. Doktoři si akorát dosvinili vztahy, který budou mít mezi nestávkujícími a nemocničním personálem. A ten jejich žlutozubej bobr se choval jak nenažraný hovado, když trval na všech penězích výhradně pro doktory. Že ho nechtějí vzít zpět je taky jasný. Kdo by chtěl zpět veš do kožichu, která ho otravuje a komplikuje mu život.
stasek píše:Hafca: hasiči a policajti jsou ve služebním a ne zaměstnaneckém poměru. Kromě toho je tam ve hře výsluha, odchodné a každý si něco takového jak doktoři rozmyslí....
Povíme si to a nebude to trvat tak dlouho. Že jsou v jiném pracovním vztahu než doktoři, to je pravda. Ale prachy budou chtít taky, protože mají svým způsobem monopol na to co dělají. A jsou tedy nenahraditelní stejně jako doktoři. Dočkej času.
Vážený pane, jak kde. V Praze je to možná málo, tam jsou slezlý vyžírky z celý republiky, ale ukažte mi jiné profese, kde vysokoškolák bere po 15ti letech praxe takový peníze. Třeba ve fabrice na malým městě. A všichni se musí průběžně vzdělávat. Samozřejmě se s tím nemusí ani jeden z nich spokojit a může hledat štěstí jinde. Dobrý odborník určitě najde uplatnění. Já sám považuji základní plat 25 tisíc za velmi slušný. Žiji ve 40-ti tisícovém městě a takový plat zde má moc málo lidí.
piitr píše:Hasiči by si to podle mě zasloužili, ale policie ne. Možná nějaké ty speciální jednotky, mordparty a tak, ale normální policie ne......
Moje slova. Skoro mám chuť tady udělat anketu. Anketu o tom, kdo, kdy a kde naposled viděl pěší policejní hlídku na obchůzce. Nemyslím buzerpartu, co někde za bukem měří rychlost, ale opravdovou pěší hlídku ve městě. Takové jako chodily před revolucí. To by asi bylo na jiné vlákno. A teď nemluvím o městské policii, to je kapitola sama pro sebe.....
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pro mě důležitej čistej plat a to, jestli ho mám za 160 nebo 300 hodin práce.
Doktoři se zachovali tak, jak nás to tržní komsomolci učí již 2 destiletí - každý se má starat především sám o sebe, doba je tu pro schopné a tržně se chovající - t.j. maximum zisku za minimální náklady. To se to národ poučuje, když se to hodí, že, co závidíte miliardářům, socky jedny, máte být schopnější a tržnější a bude se vám také zelenat. A najednou přijde okamžik, kdy se to nehodí. A to najednou hradní pán, místo aby šel v souladu se svou 20 letou rétorikou v čele doktorů s tržně liberální vlajkou v ruce, tak zčista jasna mluví o zodpovědosti k celku, o vydírání a rozvracení čehosi. Já se nestačím divit.
Cust píše:Tedy, plat mě připadá normální za 8 hod poctivě vykonávané práce denně. Já tyhle peníze nedostanu ani s tím, že mám vyjimku na práci pro nemocnice díky které mám jisté nadstandardní odměny.
Tak to musím uznat, že máme opravdu jiné měřítko pro slušný plat a to nejen vzhledem k nesouměřitelnostem například v poměru k bankovnímu sektoru a tak dále. Pojďte k nám do firmy a dostane nejméně 2x tolik. A já za vás náborovou odměnu.