Kdo chce býti důchodcem ?
Moderátor: Moderátoři
V soukromém sektoru, je plat naprosto jiný. Zde je problém, že lékař už jaksi nemůže přehodnotit situaci a soukromý sektor je mu téměř uzavřen. Já tu možnost mám, vybral jsem si dobrovolně a nehodlám to momentálně měnit i když možnosti by jaksi byly. Z tohoto pohledu nedokážu tedy ani rozluštit, jak jste to myslel o sockách a miliardářích a o starosti sám o sebe. Myslím, že se mě to netýká, i když trošku podivný pocit mám, když si kamarádi ze školy (berou i víc než trojnásobek udaného platu) se mne u piva utahují. Ale já jsem spokojený i když mi peníze občas "chybí"...
Problém vidím jinde - rozkrádání veřejných financí! To je to, proč nedokážeme zaplatit učitele, lékaře a důchodce!
hafca píše:Máš pravdu, až na jedno ...
Bez urážky, ale tohle je blbost. Když se vám někde nelíbí, tak se sám za sebe seberete a půjde někam, kde to bude ještě horší, protože jste v postavení prosebníka o práci - tak to v reálu chodí, protože stojíte sám proti systému. Ale to už jsme u tvrdé politiky, takže tím bych skončil.
- Přílohy
-
proalt_demo_brezen2010_nahled_v04_th.jpg- (149.72 KiB) Staženo 77 x
Ať už si po posledních událostech myslíte o odborech kdo chcete co chcete, tentokrát se v této zemi nebude hrát jen o příjmy a výhody, ale často o holou existenci.
Vládní návrhy nových zákonů zejména v oblasti financí a daní totiž neřeší ucpání děr a tunelů, ale zvýšení výkonu čerpání. Od nás všech. Jen se to ve zprávách v celém rozsahu nedovíme.
Proto přikládám následující dokument z Českomoravské komory odborových svazů. Je to jen jedna z prvních vlaštovek, ale stojí za přečtení a přinejmenším za zamyšlení nad tím, zda se tentokrát k popsanému tlaku odborů na vládu nepřidat, i když jsem třeba podnikatel.
...dřív, než bude v hlavních rolích živý řetěz zadků holých...(podle Jahelky)
Kdo si myslíte, že se vás to netýká, dejte nebo stáhněte a přepošlete to někomu, komu to jedno není.
Víc k tomu nebudu dodávat, všechno podstatné je v příloze.
- Přílohy
-
Prohlásení_CMKOS.pdf- Odesláno z Regionálního pracoviště Odborového svazu pracovníků textilního, oděvního a kožedělného průmyslu Čech a Moravy členem předsednictva OS TOK Milošem Konečným
- (247.73 KiB) Staženo 126 x
Jinak nás okradou stejně viz Libye a náhlé zdražování benzinu a nafty u nás bez jediného důvodu, ale s odvoláním na Libyii.
Více materiálů k tématice vyšlo v časopisu Sondy, ale ty nejsou dostupné v každé trafice, proto budou odborové svazy rozesílat tyto materiály i elektronicky.
To, že tam není hlavička ČMKOS nebo OS TOK, je nekompatibilitou některých verzí Wordu a způsobu převodu do PDF.
Ale ručím ti za pravost dokumentu, autora znám osobně.
Příště dohlédnu, aby nezapomněl na podpis.
- tomasjedno
p32 píše:Hezké, jenom nevím jestli to zařadit mezi tzn. "hoax" nebo plagiát. K tomu mě vede nepodepsání autorem či organizací.
Přesně tak.
Dovolím si malý citát z uvedeného textu a k tomu svůj komentář.
I ekonomičtí experti odsoudili vyvedení mnoha miliard Kč ročně do privátních důchodových fondů (za 30 let půjde o 2 biliony Kč, u kterých není ani jistota jejich návratu střadatelům) a především upozornili na to, že není možné, aby stávající zaměstnanci platili navíc k současným odvodům na důchod 3-5 tisíc Kč měsíčně do privátního fondu.
Kteří ekonomičtí experti? Ti ekonomičtí experti, kteří radili socdem vládám, co nás tak pěkně zadlužily?
navíc 3-5 tisíc do privátního fondu... 2% hrubého platu dělají v průměru 500 Kč/měsíc. Ne 3-5 tisíc.
není jistota návratu střadatelům... pokud zvolí nejkonzervativnější variantu (ČR státní dluhopisy), tak je ta jistota stejná jako dosud. Kdo chce riskovat a jít do akcií, je to jeho volba.
2 biliony za 30 let... ekonomicky aktivních je asi 4,2 milionu lidí, tj. asi 4 miliony plných úvazků. Při průměrném hrubém platu 24.000 dělá příspěvek do fondů 3%+2% = 1.200/měsíc = 14.400/rok = 432.000 / 30 let. Krát 4 miliony = 1,7 bilionu / 30 let. Takže ty 2 biliony nedají dohromady, ani kdyby variantu fondů zvolili úplně všichni. Ve skutečnosti, při vidině o 15% nižšího státního důchodu, zvolí tuto variantu jen ti mladší a s vyššími příjmy. Takže ve skutečnosti bude nasbíraná částka max. poloviční.
Takže - tolik demagogických bludů v jediném odstavci - nedivím se, že se k autorství nikdo nehlásí. Nemám ani chuť číst ten komunistický pamflet celý.
- tomasjedno
Nicméně, obecný problém je jinde. Už se to tu probíralo mnohokrát. Morálka (chytrá zlodějna je dnes opěvována!) a výchova. Tedy přesněji řečeno špatná výchova rodičů, kterým dnes bude přibližně od 55 let výše...
tomasjedno píše:p32 píše:Hezké, jenom nevím jestli to zařadit mezi tzn. "hoax" nebo plagiát. K tomu mě vede nepodepsání autorem či organizací.
Přesně tak.
Dovolím si malý citát z uvedeného textu a k tomu svůj komentář.
I ekonomičtí experti odsoudili vyvedení mnoha miliard Kč ročně do privátních důchodových fondů (za 30 let půjde o 2 biliony Kč, u kterých není ani jistota jejich návratu střadatelům) a především upozornili na to, že není možné, aby stávající zaměstnanci platili navíc k současným odvodům na důchod 3-5 tisíc Kč měsíčně do privátního fondu.
Kteří ekonomičtí experti? Ti ekonomičtí experti, kteří radili socdem vládám, co nás tak pěkně zadlužily?
navíc 3-5 tisíc do privátního fondu... 2% hrubého platu dělají v průměru 500 Kč/měsíc. Ne 3-5 tisíc.
není jistota návratu střadatelům... pokud zvolí nejkonzervativnější variantu (ČR státní dluhopisy), tak je ta jistota stejná jako dosud. Kdo chce riskovat a jít do akcií, je to jeho volba.
2 biliony za 30 let... ekonomicky aktivních je asi 4,2 milionu lidí, tj. asi 4 miliony plných úvazků. Při průměrném hrubém platu 24.000 dělá příspěvek do fondů 3%+2% = 1.200/měsíc = 14.400/rok = 432.000 / 30 let. Krát 4 miliony = 1,7 bilionu / 30 let. Takže ty 2 biliony nedají dohromady, ani kdyby variantu fondů zvolili úplně všichni. Ve skutečnosti, při vidině o 15% nižšího státního důchodu, zvolí tuto variantu jen ti mladší a s vyššími příjmy. Takže ve skutečnosti bude nasbíraná částka max. poloviční.
Takže - tolik demagogických bludů v jediném odstavci - nedivím se, že se k autorství nikdo nehlásí. Nemám ani chuť číst ten komunistický pamflet celý.
Tak zanedbat na 30 letém výhledu inflaci, to chce opravdu odvahu
Nicméně, ať už to Miloš napsal zdánlivě demagogicky a stylem, který se nemusí líbit (učesaný výtah ze shromáždění odborových svazů vyšel v Sondách), má pravdu v tom, že se tu chystá další a obrovská zlodějna posvěcená zákonem.
Jestli to projde, tak místo zaražení úniku toho mála, co v této zemi ještě zbylo, bude majetek odtékat proudem dál a my všichni to budeme povinni platit. Buď prostřednictvím daní (včetně DPH a spotřební daně) nebo jen tím, že zahraniční firmy si budou daně platit doma a u nás vydělávat, a placením za úplně všechno.
Alternativní návrhy existují. Pravda, některé jsou od lidí, co pomáhali oranžovým prohloubit zadlužení republiky, ale o těch tu řeč není.