Zkušenosti s nákupy v LIDLu.
Moderátor: Moderátoři
- kewin
- Kontaktovat uživatele:
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Duvsan píše:Inak pokiaľ ide o tie šrobováky, dospel som k záveru, že lepšie kupovať podľa potreby, než nejakú sadu.
Podle mě je zase lepší nějaká základní sada. Kvalitní šroubováky něco vydrží, takže je budu mít dlouho a všechny stejné. Navíc mají (třeba Bahco) barevné rozlišení na konci rukojeti, což je dobrý, když jsou šroubováky zapíchaný v brašně. Hned podle barvy rukojeti a její velikosti vím, po kterém šáhnout.
http://www.novinky.cz/ekonomika/226165- ... aviny.html
- MartasBrno
Nevím, kde bydlíte, ani jaké máte zvyky, ale mně ještě stačí čas po práci na to, abych nářadí koupil v obchodě, který prodává nářadí a maso tam, kde se prodává maso - u řezníka. Rohlíky kupuju v marketu, jako všichni, stejně tak chleba, šumavu, protože je vyzkoušená a je dobrá. Třeba se sekanou je to veselé, protože ten řezník je docela daleko, občas ji koupím taky v marketu - ale mají asi tři druhy, za podobnou cenu, člověk ale musí koukat a taky číst obsah. Cenový rozdíl 5 - 10kč udělá klidně zásadní obrat v obsahu chemie... Ale třeba jen nevidím, že mi kecaj
Nebudu sem psát adresy a názvy obchodů - ale rozlišit kovomat, obchod pouze s nářadím, stolařství nebo řeznictví od "nejlevnějšího" supermarketu dokáže každý. Je to asi tak stejné, jako když člověk věnuje čas na stavbu domu - nebudu pokaždé sám na sobě zkoušet, jestli to náhodou neklapne a nekoupím dobře, abych pak polovinu dělal dvakrát. Radši nepojedu 5x na dovolenou k moři, ale do Jeseníků a za uspořené peníze pořídím klid v duši na deset let dopředu.
Bohužel tenhle přístup má hroznou vadu, která taky otravuje život. Žere čas, který člověk věnuje hlídání sebe sama, bere to energii a sem tam zkazí náladu. Pak to taky stojí peníze, ale ty se dají ušetřit na nedůležitých věcech.
Budiž k nám budoucnost milá. Nezlobte se na mne za tenhle příspěvek, jen mi přišlo vhod odpovědět tazatelům. Nejsem žádný lump.
MartasBrno píše:Pak to taky stojí peníze, ale ty se dají ušetřit na nedůležitých věcech.
člověk který vydělá čistýho 13,5tisíc, a na pujčku kvuli rekonstrukci baráku, která je 8tisíc už bohužel nemá kde šetřit. bohužel tohle je běžný stav normání domácnosti. a ještě víc šílené je, že my jsme na tom podobně, ale když si člověk dá práci, a koupí za 50kč kabel, aby se satelit dal pustit přez HI-FI věž, která má přesně 10x nižší spotřebu (25W běžný hlasitější poslech), tak stejně minimálně 5hodin denně je zaplá televize, puštěné očko a nikdo na to nečumí. já tu lítám a vymejžlím všemožné ptákoviny kde ušetřit za energii.
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Tie sktutkovače boli ku podivu dobrá kúpa (dostal som ich, už ani neviem, či k narodeninám, alebo k meninám; bolo to pred rokom).
Kedysi pred rokmi, ešte za školských čias, som lacno kúpil sadu vidlicových kľúčov (nie v Lídli). Myslel som si, že je to nejaké "blato" alebo "krieda" a doteraz ľutujem, že som nekúpil ešte aspoň jednu alebo dve tie sady.
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Dneska jsem si tam například kupoval prací prášek Formil. Ten je jeden z úplně nejlepších na našem trhu, dá se srovnávat s Arielem (ten jsem používal dřív). Cenově je Formil při té kvalitě taky prima.
Taky můžu doporučit značku Mikado- koření, kečupy.
mi-ro píše:Musel jsem si dokázat, že jsem nepoučitelnej idiot. Navštívil jsem Chlumecký LIDL a asi jsme byl v nějakým dobrý rozmaru nebo rauši, zalíbila se mi sada 18-ti šroubováků na stojánku a přes veškerá dřívější varování je za necelý dvě stovky!! koupil. Jsem si říkal, třeba se jednou spletli a prodali něco solidního. NESPLETLI!! Už při prohlížení jsem zjistil že černé pracovní konce nejsou kalené jako u solidních prodejců ale pro klamání už pohledem namočené do barvy-dobrá, není to profi ale jako záloha to bude dobrý, nebylo. Tři malý šroubováky se ukroutili už při povolování šroubu z plastu pri prvním pokusu!! Ostatní jsem zatím nezkoušel a tak si říkám že ty už budou určitě v pořádu....
Co jsi s nimi dělal??? Já mám tyhle sady dvě a zatím se mi nepovedlo zničit nic. Ten malý plochý šroubovák se sice při hrubém zacházení (povolování zarezlého šroubu se špatnou hlavou, kde nešel použít k tomu určený větši) mírně ohnul, ale jen trochu, takže je pořád použitelný. A z těch velkých se sice ze špiček odřela barva, ale ostatní v pořádku.
Výrobky značek SilverCrest, Powerfix Profi, TRONIC, Parkside... vyrábí německá firma Kompernass. Zatím se mi od nich nerozbilo nic (mám asi 10 různých věcí) kromě stativu, který neudržel ani malý kompakt a měl udržet videokameru. Ten jsem nádledně reklamoval a v pořádku mi vrátili peníze. A někým zmíněné akumulátory TRONIC jsou zatím jediné, které za 2 roky neztratily 90 % kapacity, jako to umí AA od GP (1300 a 2500 mAh). Nabíječka je taky velice užitečná, i když neumí vybíjet.