mám doma toto "historické" 3-miestne panelové meradlo osadené s C520D, D147C. Chcel som ho použiť ako bytový teplomer. Tak som si zadovážil LM35DZ. A tu je problém. LM35DZ podľa všetkého musí mať svoje vlastné napájanie. Teda nemôžem mať zo spoločného zdroja napájané to LM a meradlo. Ako to vyriešiť?Chcel som to napájať z jednej 9V baterky. Ďalší problém je, že to meradlo má meraciu GND spoločnú s napájacou. Nebude to vadiť? Rozmýšľal som nad nejakým meničom napätia typu MC34063, len neviem či to nie je zbytočné. Celkovo, je možná kompatibilita toho meradla s LM35? Skúste poradiť. Ďakujem.
Panelové meradlo s C520D a LM35DZ-VYRIEŠENÉ
Moderátor: Moderátoři
Panelové meradlo s C520D a LM35DZ-VYRIEŠENÉ
mám doma toto "historické" 3-miestne panelové meradlo osadené s C520D, D147C. Chcel som ho použiť ako bytový teplomer. Tak som si zadovážil LM35DZ. A tu je problém. LM35DZ podľa všetkého musí mať svoje vlastné napájanie. Teda nemôžem mať zo spoločného zdroja napájané to LM a meradlo. Ako to vyriešiť?Chcel som to napájať z jednej 9V baterky. Ďalší problém je, že to meradlo má meraciu GND spoločnú s napájacou. Nebude to vadiť? Rozmýšľal som nad nejakým meničom napätia typu MC34063, len neviem či to nie je zbytočné. Celkovo, je možná kompatibilita toho meradla s LM35? Skúste poradiť. Ďakujem.
Heh, ten merák mám ešte z čias, keď som začínal s elektronikou. Takže trošku nostalgie a spomienok.
No ale toľko chýb som nečakal. Ešte by som chcel vedieť, či ten kondík 330nF musí byť presný. Pôvodne som tam mal len 220nF, teraz som k nemu pridal ešte 100nF. Hádam to bude ok.
Ešte raz ďakujem.
A kutilmile - nelituju tě
Napadla ma ešte jedna vec. Zvládne 9V baterka tento merací systém?Ampérmeter mi ukázal odber do 13mA, čo som bl dosť prekvapený, lebo MA7805 dosť topí. Ale to asi bude jeho pracovná teplota.