Obraz na monitoru i tv

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
trpaslik10

Obraz na monitoru i tv

#1 Příspěvek od trpaslik10 »

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zkušených.
Chtěl bych mít obraz na monitoru i na tv (na sledování filmů)
Mám základní desku s int. grafikou ATI typ desky http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=LeLwETEg17MhPQcq
A teď popis na desce mám 3 výstupy: VGA, HDMI, DVI
Pokud připojím monitor na VGA a TV na HDMI, tak mi to funguje.
Ale pokud zapojím monitor na DVI a TV na HDMI monitor zhasne, jako bez signálu. :( A obraz zůstane pouze na TV, dokud neodpojím HDMI kabel. Je to proto že DVI a HDMI je vlastně jeden výstup, akorát jiný konektor ?
Gringo_Joe

#2 Příspěvek od Gringo_Joe »

ano, je to proto.. Jinak to mas napsane i v manualu k te desce, ze VGA+DVI je OK. VGA+HDMI je OK. HDMI+DVI je fuj - na dva digi vystupy to chce trochu lepsi kartu;-)
trpaslik10

#3 Příspěvek od trpaslik10 »

Můžeš mi ještě napsat jestli je rozdíl a jak velký v připojení monitoru na VGA a DVI. Je mi jasný že jeden je Analog a druhý Digital, ale jestli poznám rozdíl v kvalitě, nebo má DVI i jiné přednosti?
Gringo_Joe

#4 Příspěvek od Gringo_Joe »

jestli ty poznas rozdil v kvalite? Tak tezko rict, co jsi za audio/video-fila. Slysel jsem o lidech co jim nezneji hezky MP3jky, pac to pry "neni ono"..

U analogoveho VGA zalezi dost na kvalite a delce kabelu a pak na rozliseni, ktere si skrze to chces pustit. Vetsinou mas monitor hned vedle kompu a pokud ten kabel neni od Ho-Ci-Mina z trznice a netlacis skrze to 1600x1200, tak bys to poznat nemel. Nejjednodussi budes mit, kdyz si to vyzkousis na vlastni kuzi, nejdrive si na monitor pripoj analog a pak si pripoj digital - uvidis sam, co se ti vice libi.

Jeste k technicke strance veci: VGA se vzdy bere jako primarni vystup, je-li tedy spolu s nim pripojen jeste jiny, uvidis bootovaci obrazovku a uvodni prihlaseni do win na monitoru pripojenem k VGA. Rikam to proto, kdybys chtel na VGA dat televizi - pak bys to musel nejak vychytat s tim prihlasenim..
trpaslik10

#5 Příspěvek od trpaslik10 »

Díky moc, já jsem to měl tak zapojený že monitor VGA a HDMI do TV.
V menu si můžu vybrat který monitor bude jako primární nebo můžu obraz pustit do obou zároveň (bootovací obrazovka na obou).
Ale chtěl jsem to zapojit že monitor pojede na DVI a byl problém , no nic nebudu vymýšlet ptákoviny a nechám monitor na VGAčku. TV je dál než monitor a je větší.
Dík za konzultaci.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“