problém s VF moduly AUREL
Moderátor: Moderátoři
-
\_Honza_/
problém s VF moduly AUREL
Nevadí třeba že to je vše napájeno z jednoho zdroje (4x NiCd článek), nebo že je všechno blízko u sebe? Nechci dělat DPS dokud nebudu mit ověřenou funkčnost zapojení.
-
\_Honza_/
- Artaban001
-
\_Honza_/
-
\_Honza_/
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
-
\_Honza_/
-
\_Honza_/
Situaci by možná vyřešil invertor mezi procesorem a modulem na obou stranách. Ale potřebuji obě zařízení co nejmenší a nejlhehčí, tudíž bych se rád dalším součástkám vyhnul.
Další možností možná bude zvýšit rychlost a posílat nějaká data neustále. Jako třetí možnost a také zatím nejreálnější a nejspolehlivější vidím softwarově naprogramovat nějaký druh pulsní modulace (např log0=1ms mezi pulzy a log1=2ms mezi pulzy)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Moduly Aurel
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moduly Aurel
Lupiino píše:Pánové, pokud se můžu přimluvit, používejte nosnou..... veškerý ostatní pokusy, co jsem zkoušel, zatím ztroskotaly. A ještě jedna věc: testovali jste, že vysílač vysílá log1 trvale? Moduly co mám já tohle neumí! Spadnou na 0!!!
Možná bys měl více číst a potom psát. Ale v podstatě máš pravdu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
\_Honza_/
Ja jsem to zatím vyřešil tím, že sem si přenos zařídil softwarově použitím asi 1ms pulsů. Dosáhnu rychlosti asi 15 B/s, s chybovostí okolo 10%. Toto mi pro můj účel dostačuje ale předpokládám, že by se parametry po chvilce ladění ještě zlepšily.
Pánové, pokud se můžu přimluvit, používejte nosnou..... veškerý ostatní pokusy, co jsem zkoušel, zatím ztroskotaly. A ještě jedna věc: testovali jste, že vysílač vysílá log1 trvale? Moduly co mám já tohle neumí! Spadnou na 0!!!
Právě na řešení problému, že modul neudrží log1 (nelze tedy použít USART), sem se ptal původně. Nicméně trochu sem hledal, a zjistil že vysílač dokáže vysílat log1 trvale, problém je ve vyhodnocování signálu v přijímači, kde se pomocí RC členů a komparátoru určuje změna vstupního signálu a ne absolutní hodnota.
-
147.228.103.52