Nastavenie Wifi Vigor2700

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
procesor

Nastavenie Wifi Vigor2700

#1 Příspěvek od procesor »

Doma mám WiFi router Vigor2700. Nejaký ten mesiac dva sa mi vidí že pripojenie sa mi spomalilo na 50-60%. Tak som si pripojil kábel.. a linka ide naplno (t.j. tých 2000kb/s a naopak 400). Prepol som na iný kanál a wifi šlo na 54Mb a linka pri teste cez 2000. Počase pozerám a wifi ide 5,5Mb, prehodím kanál..opäť idem naplno. Po hodine dvoch detto.
V okolí pracuje niekoľko(5-6) wifi sietí.
Nevie nikto mi poradiť, či nemám blbo nastavené PC, alebo niečo v routri?
Zabezpečenie mám WPA/PSK so 128bit kľúčom.
dudo02

#2 Příspěvek od dudo02 »

Ma ten isty router-zial bohu...
WIFI vypadava a rychlost kolise.Po prestudovani webu som zistil,ze je to u tychto routerov bezny problem-skusal som downgrade firmware,ale nepodarilo sa.Pri starsich typoch firmware bolo aj menu rozsiahlejsie-v novsich je to riadne ocesane a co jenajhorsie-blbne to.
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

Mne to nevypadáva, iba po čase sa zpolalí na 5,5Mbit a neviem prečo to na 2Mbitové ADSL nestačí. ADSL ide iba 1Mbit.
Ak prehodím kanál opäť sa zlepší výkom a postupne klesne 50Mb na 5,5.
Kým nerobím s väčším objemom dát, čert ho ber. Ale pri niektorých aplikáciách je to na porazenie. Neviem či je to v tom routeri taký idiotský algoritmus, že dokáže iba znižovať rýchlosť, alebo ho neviem nastaviť. Asi sám pri dobrej linke nevie ísť hore.
procesor

#4 Příspěvek od procesor »

Zatial som to riešil takto:
Vo WPX som nastavil pre wifi "rate" pevne na 24Mbit. Meraním priechdnosti to ide na plno(2100kb), zatial je to OK
cabernet

#5 Příspěvek od cabernet »

procesor píše:Zatial som to riešil takto:
Vo WPX som nastavil pre wifi "rate" pevne na 24Mbit. Meraním priechdnosti to ide na plno(2100kb), zatial je to OK

Co je prosim WPX, kde a ako to mam prosim nastavit?
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

Nejspíš XPčka, pokud pominu kompatibilitu chipsetů, tak kolik zařízení je připojeno přes WiFi (NB, telefony, tablety atd.)
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“