Prenoska music hall tracker - leva strana nehraje.

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
usualboy
Kontaktovat uživatele:

Prenoska music hall tracker - leva strana nehraje.

#1 Příspěvek od usualboy »

Zdravim, na aukru jsem zakoupil prenosku music hall tracker a byl s ni spokojeny. Bohuzel vsak mi po prehozeni z gramofonu tesla nc 450 do nc 420 prestala hrat leva strana. V zapojeni to urcite neni, dal jsem tam svou starou ortofonku a ta hraje vyborne na oba kanaly. Patrne nejaky spatny kontakt primo v prenosce. Nevite jestli je to resitelne?
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

Tedy, oba kanály stejné přenosky na NC450 hrají a na NC420 jenom jeden ? To by měla být dobrá, ne ? pro hrubou orientaci změř aspoň stejnosměrný odpor na pinech přenosky (živý proti zemi) u mě Shure M75 cca 600Ω, Pioneer PN 240 cca 400Ω. Potom namontuj přenosku do ramínka NC420 a změř na konektoru signálového kabelu jestli vedení OK a hodnota stejná.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
usualboy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od usualboy »

Diky za radu, zkusim to promerit. V gramofonu to ovsem neni, nehraje uz ani v te 450 evidentne to je nejaky spatny styk cehosi v te prenosce. K merenise dostanu az zitra.
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

a máš ji správně zapojenou ? zpravidla bývá L=bílý, R=červený,
L-zem=modrý a R-zem=zelený
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
usualboy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od usualboy »

Tak uz je to vyresene. Problem byl v tom, ze se ulomil jeden dratek, ktery vedl k pinu. Ten jsem pripajel a vse je ok. Evidentne skutecne kvalitni prace. Taky byla extremne levna. I kdyz je po zvukove strance dobra, tak se usetrilo na zpracovani. Alespon, ze dostat se do jejich utrob je jednodussi, nez rozlousknout liskovy orisek, vyrobce je evidentne bastl-friendly. Preji vsem co ji maji, aby je podobne problemy nepotkali.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jef111 »

Tvému problému se nedivím, stalo se mi něco podobného, Hall trackery jsou čínské šunty. Zřejmě ti při tahání za kolík při demontáži upadl kontakt uvnitř.

PS - tak jsi mě předběhl :-)
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“