Patriot VIA C3 G320

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
olik

Patriot VIA C3 G320

#1 Příspěvek od olik »

Dobrý den, jednoho dne tento noteebook nešel zapnout a tvářil se úplně mrtvý. Po rozebrání jsem našel ve zdroji nafouklý elyt pro 5V větev. Elyt jsem vyměnil, zkontroloval ostatní a zkusil zapnout. Rozsvítily se příslušné LED, roztočil se větrák procesoru a tím to končí. Ani při náběhu nepípne a ani se nerozsvítí displej. Po cca 5ti minutách je znát, že procesor hřeje ale nic jiného. Zkoušel jsem jinou paměť, bios, ale nic. Nevíte kde by mohl být problém???
Gringo_Joe

#2 Příspěvek od Gringo_Joe »

nepises nic o vymene procesoru, ale nejsem si jisty, jestli tenhle stroj nema CPU napevno..
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

A ostatne elyty su dobre? Co si nameral?
olik

#4 Příspěvek od olik »

Gringo_Joe píše:nepises nic o vymene procesoru, ale nejsem si jisty, jestli tenhle stroj nema CPU napevno..

Procesor je bohužel napevno.
alkom01

#5 Příspěvek od alkom01 »

Stejný NTB jsem měl na opravu se stejnými příznaky - jeden nafouklý elyt ve zdrojové části. Vyměnil jsem všechny elyty ve zdrojové části i kolem procesoru a NTB fungoval bez problémů.
olik

#6 Příspěvek od olik »

rnbw píše:A ostatne elyty su dobre? Co si nameral?

Ostatní elyty jsou OK a napětí na zdroji jsou:1,81 ; 2,51 ; 3,30 ; 5,03 ; 12,03. Napětí se zdá dobré.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“