Autolékárničky
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Autolékárničky
Já jsem sledoval tu neformální tiskovku, co snad ani neměla být, aby nebyla ostuda - a dost překvapující pro mě bylo, že pokud jde normálně "fungující" člověk do momentálního kolapsu (údajně až 80% podobných případů nastává doma při běžné činnosti), není téměř potřeba v kritické chvíli do příjezdu sanitky provádět umělé dýchání (díky dostatečnému okysličení organismu), ale je HLAVNĚ důležitá nepřímá srdeční masáž.
Ono to docela zjednoduší laikovi podobný zásah, jen se o tom nějak nemluví. Kdo tím prošel, tak ví, co to je za výkon a jak dlouho se těch 15-20 minut vleče...
Každopádně jsem se dnes ve zprávách taky dozvěděl, že lékárničky si muselo vyměnit 7.5 milionu řidičů - docela zajímavý číslo na počet obyvatel ČR. Pipka moderátorka asi zase četla Bl*sk či podobný noviny, kde se mezi počtem registrovaných vozidel a počtem řidičů poněkud nerozlišuje.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tak zloději mohou být v klidu - ale občané se musejí obávat a nejraději věci o které má lapka zájem, mu rovnou darovat, aby neměli velké potíže.
(aby bylo jasné - jsem toho názoru že dluhy by se platit měly a měly by být vymahatelné)
Já si myslím, že hlavní problém soudů je stejný, jako když se vychovávají malé děti. Taky jim nestačí říct, že je něco špatně, ale je třeba vždy říct, jak to mají dělat dobře. A samozřejmě jít příkladem. A i u těch soudů by to podle mě mělo probíhat tak, že soudce řekne: "Pane X, udělal jste Y, ale to je špatně, PROTOŽE JSTE MĚL UDĚLAT Z, takže budete potrestán tak a tak." Ten soudce by měl říct, jak se má člověk v dané situaci zachovat. Takže třeba v tom aktuálním případě, jak lezla banda na sběrný dvůr, má soudce jasně říct: "... neměl jste na ně střílet, měl jste jim říci, že mají jít pryč, a když na Vás kašlali, zavolat policii a čekat, až si vezmou, co chtějí a policii utečou ..." Ono by z toho hned bylo vidět, že je to kravina, jenže s tím se vůbec nikdo nenamáhá. Pak z toho vychází, co vychází.
Podle mě má člověk varovat. Při neuposlechnutí střílet do země. Pokud neodejdou, střílet do nohou. Pokud na člověka vyběhnou, střílet kamkoliv.
Když ujíždí s mým majetkem, měl bych mít právo ho zadržet. Pokud nemám jinou možnost, třeba střelbou. Samozřejmě musím nejdřív varovat a snažit se ublížit co nejmíň. Pokud ten zloděj ví, že budu střílet, má hned zastavit. Pokud to neudělá, je to jeho chyba. Myslím si, že tak nějak by to mělo být. To přece není normální něco ukrást! Nebo dneska už jo?