Úspěšnost oprav placek LCD-Plasma

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Úspěšnost oprav placek LCD-Plasma

#1 Příspěvek od mi-ro »

By mě zajímalo, zhruba jaký máte procento úspěšně dokončených oprav u těchto TV. Nejde o to, že bych nezjistil závadu, pokud to donesou včas a je závada pouze ve zdrojové části... většinou se oprava vyplatí a zrealizuje (cca 70%). Pokud to nedonesou včas a zdroj před svým kolapsem stihne poškodit další moduly, většinou putuje telka do SD pro vysokou cenu opravy. A to jsou kusy 3-4 starý. Jak to je u vás?
..to bude jen ňákej odpůrek
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Zkušenost sice není z "placek", ale CRT-éček - určitě budou asi u všech, podobné: Zákazník většinou (min. z 90-ti %) dojde na opravu, až to klekne úplně. A přitom, první dotaz je - kolik to bude stát? (aby to moc nestálo!!!) - takže, asi tak :cry:
Každý je totiž "přesvědčený", že se to asi opraví samo (vždyť včera se to přece ještě rozjelo) 8O :cry:
Omlouvám se za OT.
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od mi-ro »

Ne ne, CRT se daly udělat do litru a to i s vadným VN. Placky jsou na opravy jiný, jak jsem psal, buď kolem litru (+- no), a to lidi berou nebo je to pak kolem 5 a výše a to většinou nechtějí. To nemluvím o vadných displayích, to je rovnou KO. Tady většinou chybí ta možnost opravy za 2-3 tisíce kterou by byli ochotni ještě akceptovat.
..to bude jen ňákej odpůrek
paca123

#4 Příspěvek od paca123 »

Fakt je ten,že opravdu skoro jedno jestli je to placka nebo klasika.Dneska se mi vrátili 2 CRTčka po dvou měsících.Bezva před vánocema člověk neví kam skočit.U tech placek jednoznačně souhlasím že lidi to opravdu nechaj až do úplnýho konce a pak se divěj.Hlavně jsem zvědavej co budeme dělat za 5 let.Při současných technologiích to za chvilku budou tisknout na "igelit".Jinak u placky úspěšnost 50% celkově.
Burajko

#5 Příspěvek od Burajko »

Vasinou je problem s tym,ze to nema kto zaplatit. :cry:
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
shleha

#6 Příspěvek od shleha »

"Placky"možno opraviť pomerne lacno,až na poškodenie PCB nesprávnou diagnostikou(zničené spoje,prípadne procesor), úderom blesku prípadne rozbitý display apodobne.V takomto prípade na ND alebo SD.Inak úspešnosť ako u CRT.Dnes sa vyrábajú spotrebiče priemerne na 5rokov (elyty v lacnejších "strojoch len na 1000hodín). :toilet:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“