Metex M-4650CR spomaľuje vzorkovanie(?) pri malých teplotách
Moderátor: Moderátoři
Metex M-4650CR spomaľuje vzorkovanie(?) pri malých teplotách
Už som ho mal aj niekoľkokrát rozobratý, ale na nič som neprišiel.
Tento merák bol aj predtým pomerne pomalý, ale toto je evidentne nejaká porucha, lebo pred tým to nerobil, a vôbec nebol závislý na teplote.
Dík
- Přílohy
-
DSCN5006.JPG- (149.01 KiB) Staženo 239 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pamatuju mobily, co při teplotách kolem nuly zafixovaly údaj na displeji a pokud se neohřály na kamnech, asi by tam byl navěky...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pri oprave multimetra YF 3700 medzi inými som vymenil dvojicu ellytov 0,5uF/50V (neviem, či to je obvod meniča, iba predpokladám, lebo schému nemám) ktoré už takmer nemali kapacitu a ESR merač ani nereagoval. Prejavilo sa to aj na reakcii displaya v rýchlosti i v kontraste.
Re: Metex M-4650CR spomaľuje vzorkovanie(?) pri malých teplo
abcdef píše:ahojte. prosím Vás skúsenejších. Na mojom starom Metexe M-4650CR je neobvyklý jav. Od zhruba 14 st C a nižšie rapídne klesá rýchlosť vyhodnocovanie údaja na displeji..
Dík
Až bude rozebráno mrkni co je tam za obvody. Podle katalogu by se dalo vybádat jak to cykluje.
Např. TC7129 funguje takto:
1 hodinový cyklus = 2 oscilátorové cykly
Integrační fáze na rozsahu 200mV = 10.000 hodinových cyklů
Integrační fáze na rozsahu 2V = 1.000 hodinových cyklů
Takže bych hledal jestli nehnije oscilátor.
Nakoľko som displej musel zakaždým odšrobovať a znova namontovať, a zatiaľ sa mi nahriata súčiastka ochladla.
Nakoniec sa to najviac potvrdilo na kryštáli.
Ešte je teoreticky možné, že by to mohli robiť aj tie kondenzátory, alebo odpor, ale to je málo pravdepodobné. Najmä, keď sa jedná o tak malé kapacity. Však ?
- Přílohy
-
oscilátor.JPG- zapojenie oscilátora podľa datasheetu
- (25.01 KiB) Staženo 238 x
-
DSCN5051.JPG- napravo je kryštál, na ktorý stačilo jemne priložiť horúci hrot letovačky a merák začal merať
- (196.7 KiB) Staženo 232 x
- Přílohy
-
max_krystal.png- (11.81 KiB) Staženo 210 x