Vyblednutý obraz THOMSON 21DG130, chassis TX807C

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MARCILO

Vyblednutý obraz THOMSON 21DG130, chassis TX807C

#1 Příspěvek od MARCILO »

Zdravím všetkých. Vie mi niekto poradiť? Od dnešného rána po zapnutí vypínačom nabehne rozmazaný obraz a hneď vybledne, vytvoria sa vodorovné čiary. Po otvorení som si všimol viac zašpinené okolo epcos T608 02291. Hľadal som čo je to za súčiastka, neviem ako to mám premerať. Čo by som mal premerať, alebo vymeniť? Nejde ani zvuk, iba 2 sek. po zapmutí.. Je to v napájaní? Vyzerá to, ako keby kleslo napätie v napájaní.
Na CP008 mám iba 307V. Má byť 315V. Na CP 080 je 111V, má byť 106V,

schema zapojenia pdf
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Je to rozbité. A pokud tě s tím nepomůžou tady, tak v opravně si s tím poradí zcela určitě.. :wink:

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Philip_Fry

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

Hmm TX807C, to sis do začátku nemohl vybrat nic lepšího :D Mimochodem, jakým způsobem si naměřil ta poslední dvě napětí na primáru zdroje, o kterých píšeš na svetelektro?
MARCILO

#4 Příspěvek od MARCILO »

Nameral som paralelne na kondenzátore CP008, mal iba 0,,06mF, ten som dnes vymenil, bol mierne odutý. No napätie kleslo na 302 V. Na CP 080 som nameral taktiež paralelne pripojený digi-merak. Jeden, koniec je zapojený ku kostre¨.
Bude to tlmivka? Ale pri zapnutí nabehne modrá obrazovka aj zvuk, po 2 sekundách vybledne a vypne zvuk. Mne to skôr vypadá na kondenzátor. Diody D001-004 sú OK.
Čo je RP002? Je v malom hraanatom púzdre. Nemôže mi to sťahovať napätie?
jopo166

#5 Příspěvek od jopo166 »

tie diody ako vieš že su OK diodovym testom možu byť ok ale v skutočnosti nemusia. Zmeraj aj ten odpor pred tym kondenzatorom na ktorom je 305v.Super telku na opravu si si vybral :D
mirosne

#6 Příspěvek od mirosne »

MARCILO píše:Nameral som paralelne na kondenzátore CP008, mal iba 0,,06mF

:cry: Daj to spraviť tomu,čo sa rozumie do toho.Chýba Ti základ. Môžeš si napáchať viac chýb.:cry:
Pozdravujem Vás, Miro.
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

Marcilo, hledáš chybu tam, kde nejspíš není. Napětí na CP008 je závislé na napětí v síti, hodnota kterou uvádějí v manuálu, se nedá brát úplně přesně. Krom toho je v manuálu pro 21" obrazovku předepsané Usys (tedy na CP080) 115V a ne 106V, jak píšeš ty. A když si vezmeš procentuální rozdíly v naměřených a ze schématu vyčtených napětí, tak zjistíš, že v obou případech je tebou naměřené napětí asi o 5% menší, takže ti nejspíš švindluje měřák.
Znovu opakuji - závada je jinde než ve zdroji, dokonce si myslím, že v místech od zdroje dosti vzdálených (RGB), ale k tomu, abys ji dokázal alespoň přibližně lokalizovat, by ses musel orientovat v TV obvodech a neřešit pí*oviny s pozistorem (RP002) a s "tlumivkou" 8O CP080.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“