Napájení kamery v autě

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Banda

#31 Příspěvek od Banda »

Ta nalomená cívka je nalomená cívka, doufám, že máš multimetr. Změř ji, jestli je ok. Pak stáhni datasheet:
1CZ41H a zkontroluj, jestli vše souhlasí (referenční napětí a napětí na výstupu). Pokud bude vše ok, tak pak nevím.
MadmanCZ

#32 Příspěvek od MadmanCZ »

Multimetr mám ale myslím že na něm nemám měření indukčnosti, změřím asi odpor vinutí a porovnám s cívkami poblíž :) K tomu obvodu 1CZ41H Referenční napětí tím myslíš který pin ? Já v tom nějak datasheetu nevidím kde je referenční napětí. Jinak jeden opravdu stupidní dotaz , jeden hrot z mutlimetru samozřejmě na pin na tom obvodu, a GND mohu vzít z napájecího zdroje, myšleno tak jestli jsou ty země stejné :) Já vím že se ptám jak idiot ale jen si nejsem jistej, protože někdy ty země jsou zvlášt :)
Banda

#33 Příspěvek od Banda »

Stačí, když změříš, že cívka má odpor pod cca. 10 Ohm.
Jinak zleva, pin1 je VSTUP, pin2 VÝSTUP, pin3 ZEM/GND (je taky na pouzdru a měla by být ta samá ZEM jako na zdroji), pin4 ADJ (reference 1,26V), pin5 ON/OFF (> 1V).
MadmanCZ

#34 Příspěvek od MadmanCZ »

Ahoj, tak jsem to dneska změřil, já přes týden nebyl doma :) Ten 1CZ41H vypadá snad v pohodě,ale nevím jestli nemusím mít přiveden obraz na videovstup (myslím že se displej zapínal až po tom co jsem přivedl obraz ) jinak jen probliknul a zkontroloval vstup 1 a vstup 2 jestli tam něco je :)
Jinak tady hodnoty: Pin1 (vstup) 0,6V, Pin2 (out) nic , Pin4 (reference) 1,65V , Pin5 12,35. Tak nevím :)
MadmanCZ

#35 Příspěvek od MadmanCZ »

Vypadá to jako kdyby byl prohozen pin 1 a 5 :)
MadmanCZ

#36 Příspěvek od MadmanCZ »

Jo jinak ta cívka má cca 1 Ohm, ostatní co jsou na desce mají taky +- 1 ohm :) Kdyby někoho napadlo kde dále hledat chybu tak budu rád, přece jen vyhodit 350 za displej a 250 za kameru a nepokusit se ji opravit :)
Banda

#37 Příspěvek od Banda »

Je to nějaké divné. Jdi po napájení a hledej jestli tam není něco přerušeného (pojistka, dioda atd.).
MadmanCZ

#38 Příspěvek od MadmanCZ »

Dobře, zkusím to projít celé postupně od začátku :-) jen se k tomu dostanu zase až v patek. je možné že by u toho integráče byli skutečně prohozené piny?
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“