Měřící systém METEX MS-9150

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kybler
Kontaktovat uživatele:

Měřící systém METEX MS-9150

#1 Příspěvek od kybler »

Zdravím všechny,
někdo pustil do výstupu generátoru napětí, 4 odpory jsou spálený na uhel, nemůžete někdo pls mrknout na jejich hodnoty nebo nemáte dokumentaci? Deska oscilátoru je pod spodním deklem. Jsou to dva odpory (R61 a R62) napravo od těch dvou dlouhejch spínačů a další dva (R7 a R8 ) pod koncovým tranzistorovým zesilovačem. Díky.

Obrázek
Když všechno selže, přečti návod.
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

Jojo, standardní závada, jednou nějaký student zjistil, jak se dá předčasně ukončit měření a během týdne jich ty :ignore: takhle zničili pět. Schéma obkreslené z plošňáku mám v práci, ale tam nejsem. Matně si vzpomínám, že dva odpory byly asi 22 Ohmů.
kybler
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kybler »

Oprava zase tak nespěchá, takže až budeš v práci, mrkni mi pls na to. Díky moc! :)
Andrea

#4 Příspěvek od Andrea »

Tak jsem to po delším hledání našla, ale je to k MS-9160, deska má trochu jinak rozložené součástky. R7 a R8 jsou tu emitorové odpory koncových tranzistorů a mají 22 Ohmů a jsou i na stejném místě. Shořelé odpory mezi přepínači mám napsané 45 Ohmů (mělo by to být 82 Ohmů paralelně se 100 Ohmů), ale jestli jsou to R61 a R62 nevím, to tu nemám napsané. Je to odpor v sérii s výstupem konce, přepíná se mezi 50 (45) a 600.
MS-9150 tu bohužel nemáme, tak se ani nemůžu kouknout dovnitř. Takže víc neporadím.
kybler
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kybler »

Díky aspoň za tuhle informaci. :)
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“