Předzesilovač s EF22

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
David2

Předzesilovač s EF22

#1 Příspěvek od David2 »

Nemá někdo schémátko předzesilovače s EF22? Jak ji zapojit? Potřeboval bych to jako předzesilovač k EBL21.
Děkuju
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Oldradio »

Na stránce http://www.radiojournal.cz/schemata.htm jsou schemata elektronkových rádií, koukni se např. na Klasik, Harmonii, Largo, Romanci, tam je zesilovač vždy s EF22 a EBL21, určitě si něco vybereš a jsou to osvědčená zapojení.
David2

#3 Příspěvek od David2 »

Já to z toho nemůžu poznat, je to tam moc chaoticky :roll:
Dík za příspěvek
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Oldradio »

Co nemůžeš poznat?
David2

#5 Příspěvek od David2 »

je tam spousta dalších obvodů, které jsou na ni připojeny, je tam připojená i VF část
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Oldradio »

Nf zesilovač začíná za regulátorem hlasitosti, pokud chceš něco stavět s elektronkama, tak snad vyznat se ve schematu je základ úspěchu a to platí i pro polovodiče. V nf části u těchto rádií je ještě kmitočtový korektor se třemi stupni s přepínačem, opět, pokud ti nedělá problémy číst schema, zapojíš jen jednu polohu pro vyzkoušení.
David2

#7 Příspěvek od David2 »

Tak jsem to zapojil, a nějak to nefunguje. Sice zesiluje, ale když dám hlasitost na trochu víc, tak se to rozpíská, a když to připojím na zdroj NF signálu, tak to příšerně bručí :cry:
miroja

#8 Příspěvek od miroja »

Tak to by mohol byt problem so zemnenim. Mas to vsetko spravene uzemnene (do jedneho bodu)?
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DjRix »

miroja píše:Tak to by mohol byt problem so zemnenim. Mas to vsetko spravene uzemnene (do jedneho bodu)?

A nebo s obsluhou...... :D
Klídek chlapi,to je nulák...
miroja

#10 Příspěvek od miroja »

David2 píše:Já to z toho nemůžu poznat, je to tam moc chaoticky

Nic v zlom, ale podla tohto asi nemas vela skusenosti s elektonkami. Kedysi daaaaavno som si aj ja myslel, ze staci mat chut bastlit a ono to nejak pojde. Ciastocne je to aj pravda, pokial je zapojenie overene,mas spravne suciastky a neurobis chybu pocas zapojovanie. Ak nieco z toho neplati, vznikne problem, ktory bez teoretickych znalosti vyriesis len tazko,alebo ani nie. Potom nastava sklamanie a bola by skoda, aby si zanevrel na elektroniku alebo elektronky. Aj ked v dnesnej dobe klasicka obvodarcina stale ustupuje integracii, stale je dost toho, co sa zbastli da.
Skus pozhanat literaturu o elektronkach, stavbe NF zariadeni, mozno by Ti pomohlo prelistovat sarsie (naozaj starsie) amara...
Alebo sa pozri na net. Aj tam je toho dost.
David 2

#11 Příspěvek od David 2 »

Já jsem s elektronkami nikdy problémy neměl, až teď. Někde jetam prostě chyba :( Kdyžtak schéma sem okreslil sem http://www.davidcada.wz.cz/zesik.JPG. Pak sem to zkusil zapojit podle sebe, jenže tak to mělo moc malé zesílení. Celý to je správně uzeměný a je to v chassis, napájím to klasickým zdrojem ze starého rádia.
miroja

#12 Příspěvek od miroja »

Chcel som sa pozriet na ten obrazok, ale:

Chyba 404 - soubor nebyl nalezen

Soubor nebyl nalezen, pravděpodobně byl smazán nebo přejmenován. Je mi líto.

Aj mne, :cry:
David2

#13 Příspěvek od David2 »

http://www.davidcada.wz.cz/zesik.JPG
Tečka se vloudila na konec :oops:
miroja

#14 Příspěvek od miroja »

Pozrel som tu schemu a musim sa priznat, ze tolko spatnych vazieb pre dve lampy som pokope este nevidel :cry:
Co keby som Ti pohladal nejake klasickejsie zapojenie EF00+EBL21 v nejakom starsom Amare tak z patdesiatych rokov? Alebo nieco od Tesly z Kottka?
David2

#15 Příspěvek od David2 »

Tak mi to prosim pošli na e-mail cada.david<zavináč>seznam.cz
Dík

(e-mail píšu bez zavináče, aby mi pak nechodil spam)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“