Sčítací archy
Moderátor: Moderátoři
Sčítací archy
Navíc na některé otázky se mi odpovídat nechce, ne že bych se za něco styděl nebo něco zatajoval, ale nevím komu zodpovídám tyto otázky a jestli daný jedinec/instituce odpovědi využije k zlepšení životní úrovně v dané oblasti nebo jen k zvýšení konzumu, který se mi od podstaty hnusí.
Na co musím odpovídat a na co ne? Hrozí mi stětí, když se na to vyseru?
A kutilmile - nelituju tě
§ 26 (4) Fyzická osoba, která podle § 5 podléhá sčítání, se jako povinná osoba dopustí přestupku tím,
že
a) neodevzdá nebo nezašle vyplněný sčítací formulář podle § 7 odst. 1 písm. b), nebo
b) poskytne údaje v rozporu s § 7 odst. 7
Nemusíš odpovídat, když je to v rozporu s v tvou vírou. Jsi prostě v nějaké společnosti, není tvou povinností sdělovat státu v které, a vykládáš si po svém pasáž (2. Samuelova 24):
Hospodin znovu vzplanul proti Izraeli hněvem a podnítil Davida proti nim: „Jdi, sečti Izraele a Judu!“
2
Král poručil Jóabovi, veliteli vojska, který byl s ním: „Obejdi všechny izraelské kmeny od Danu až k Beer-šebě. Spočítejte lid, chci znát počet lidu.“
3
Jóab králi namítl: „Nechť Hospodin, tvůj Bůh, zvětší lid, jak chce, třeba stokrát. Kéž na vlastní oči to král, můj pán, vidí. Ale proč král, můj pán, o to tak stojí?“
4
Královo rozhodnutí bylo však pro Jóaba a velitele vojska nezvratné. Jóab s veliteli vojska vyšel od krále, aby sečetli ten lid, Izraele.
5
Překročili Jordán a utábořili se v Aróeru, napravo od města, jež je uprostřed Gádského údolí, směrem k Jaezeru.
6
Pak přišli do Gileádu a do země Tachtím-chodší a přišli do Dan-jaanu a do okolí Sidónu.
7
Přišli do pevnosti Sóru a do všech měst chivejských a kenaanských, pak šli na jih Judy k Beer-šebě.
8
Obešli celou zemi a po uplynutí devíti měsíců a dvaceti dnů přišli do Jeruzaléma.
9
Jóab králi odevzdal součet branného lidu: V Izraeli bylo osm set tisíc bojeschopných mužů, schopných tasit meč, a judských mužů bylo pět set tisíc.
10
Ale potom měl David výčitky svědomí, že dal lid sečíst. David volal k Hospodinu: „Velmi jsem zhřešil, že jsem to učinil. Nyní, Hospodine, sejmi prosím ze svého služebníka vinu; počínal jsem si jako velký pomatenec.“
Za přestupek nesečtení tě stát může pokutovat 10 kkč, ale myslím že svoboda vyznávat jakouliv víru podle Listiny základních práv a svobod by měla být výš.
Článek 15
(1) Svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání je zaručena. Každý má právo změnit své náboženství nebo víru anebo být bez náboženského vyznání.
(2) Svoboda vědeckého bádání a umělecké tvorby je zaručena.
(3) Nikdo nemůže být nucen vykonávat vojenskou službu, pokud je to v rozporu s jeho svědomím nebo s jeho náboženským vyznáním. Podrobnosti stanoví zákon.
Článek 16
(1) Každý má právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru buď sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu.
(2) Církve a náboženské společnosti spravují své záležitosti, zejména ustavují své orgány, ustanovují své duchovní a zřizují řeholní a jiné církevní instituce nezávisle na státních orgánech.
(3) Zákon stanoví podmínky vyučování náboženství na státních školách.
(4) Výkon těchto práv může být omezen zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu veřejné bezpečnosti a pořádku, zdraví a mravnosti nebo práv a svobod druhých.
Zkus to.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:Král David byl moudrý člověk - litoval svého činu. U nás litují jen zaměstnanci pošty - že jsou v tuto dobu poštou zaměstnaní.
To je svatá pravda.
Ti, co se preventivně hodili marod, aby nemuseli sčítat, mají na krku vyhazov, stačí jen malý prohřešek a letí. Ti, co sčítají, asi brzy skončí v blázinci. Kdo potom bude roznášet poštu, to nikdo neví včetně toho ministra bez názoru, co to má pod palcem.
Pošta třeba zakázala pošťačkám používat osobní auta, ale už jim neřekla, jak to mají po svých zvládat, když vesnice je roztažená třeba na 5km a na "sběrné místo dat" je to 10km.
Taky jim asi nezaplatí to, že se jejich domov promění v kanceláře - ti lidi totiž nevolají na zmíněné nedovolatelné číslo, ale protože ty úřednice znají, chodí k nim domů.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]